Guide

Slik lager man PDF-filer

For å lage PDF-filer behøver du egentlig ikke så mye. Det eneste du faktisk behøver er en PDF-skriver. Det finnes en lang rekke slike på markedet, noen koster penger mens andre er gratis. En god del av de som er gratis har en eller annen form for vannmerke på sluttproduktet eller har en begrensning på antall sider du kan skrive ut.

I denne artikkelen kommer jeg til å bruke PDF-skriveren PDF ReDirect fra EXP Systems. Denne skriveren har ingen form for begrensninger og kan i tillegg til å lage PDF-filer brukes til å sette sammen flere PDF-filer og passordbeskytte dem.

La oss begynne. Før vi begynner regner jeg med at du har klart dokumentet du ønsker å lage PDF-fil av, samt at du har installert skriveren. Jeg kommer til å bruke et Word-dokument som eksempel i denne innføringen.

Først går vi til utskriftsmenyen i programmet du jobber i:


Alternativ tekst mangler

Her er det viktig at du husker å velge rett skriver ellers vil ikke PDF-skriveren få noe inndata å lage PDF-filen av. Når du har gjort nødvendige innstillinger i utskriftmenyen trykker du OK og PDF-skriveren starter.


Nå skal du ha fått opp brukergrensesnittet til PDF-skriveren. Programmet har et relativt enkelt grensesnitt så jeg kommer kun til å gå gjennom det i korte trekk.

Øverst til venstre har du en helt normal filutforsker som skulle være kjent for de aller fleste. Videre har du en flette liste som viser dokumentene som inngår i PDF-filen. Nederst har du menyen for lagring. Filen lagres i den mappen du velger i utforskeren. Helt til høyre har du en lang rekke innstillinger. Øverst finner du innstillinger for utskriftskvalitet og fargemodell. Under der igjen finner du innstillinger for å passordbeskytte PDF-filen.

Andre metoder

Det finnes selvfølgelig andre metoder å lage PDF-filer. Du kan bruke programpakken OpenOffice.org som har støtte for lagring i PDF. Et annet alternativ er å bruke Adobe Acrobat, som koster penger.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen