Slik lager du ringetoner på iPhone

De siste årene har Apple hatt en bisarr praksis på å ta betalt for å lage ringetoner av sanger du allerede eier. Selv om du allerede har kjøpt en sang til 10 kroner i iTunes Store har du like fullt måttet betale 10 nye kroner for å kjøpe 30 sekunder av sangen som en ringetone.

Dette er selvsagt bare tull å betale for. Du kan klippe sangen selv helt gratis.

Men kanskje frekkest av alt, er at Apple har nektet å slippe inn apper på iPhone som klipper sangene dine for deg. Det har betydd at du enten har måttet gjøre det tungvint via datamaskinen eller bøye deg og punge ut for sangen i iTunes.

Nå har heldigvis Apple snudd, og i forbindelse med de nye vilkårene for App Store ble det endelig åpnet opp for ringetone-apper på iPhone. Selskapet har også i det stille fjernet sin egen funksjon for å klippe ut ringetoner fra sanger og kjøpe dem i iTunes.

På kort tid har det dukket opp fem stykk apper som klipper sangene dine. Alle programmene koster 6 kroner og er altså tjent inn fra første sang.

Spennet av funksjoner varierer. De mest avanserte programmene lar deg legge på innfasing og utfasing av lyden, stille hastighet og frekvens.

Les mer om hvilke programmer Apple slipper inn og ikke:
– Vi trenger ikke flere prompe-apper

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen