Slik lager du mat med iPad

iPad kan brukes til så mye. Et av de områdene der nettbrettet virkelig utmerker seg, er på kjøkkenet. Berøringsteknologien og den store skjermen egner seg perfekt til å lese oppskrifter og se på videoveiledninger, og er til stor hjelp når du lager mat.

Men først et par triks når du skal bruke iPad-en på kjøkkenet.

Pass på klissefingre
Skitne fingre er kanskje den største utfordringen for iPad på kjøkkenet. Det er ikke til å komme fra at det blir mye kliss, selv for dem av oss som er blitt ganske gode på kjøkkenet etter hvert. Da blir også skjermen på iPaden deretter, ordentlig grisete. Ironisk nok er dette det problemet med den enkleste løsningen. Dra et stykke plastfolie over hele skjermen og fest på baksiden. Dermed er problemet løst.

Alle fingerbevegelser fungerer som før og trykksensitiviteten, om enn noe nedsatt, fungerer helt fint. Når kjøkkenskriveriet er ferdig er det bare å ta bort plasten så er iPaden like ren og pen som den var før.

Få den opp fra bordet
Et annet problem som må løses er plasseringen av maskinen. Det fungerer dårlig å ha iPaden liggende flatt på bordet mens du holder på. For det første gir det dårlig innsyn, ikke fordi iPaden ikke fungerer liggende flatt, men fordi liggende posisjon fungerer like dårlig for iPad som for en kokebok.En av de enkleste løsningene er å benytte iPad sin egen dockingstasjon. Problemet med denne er at den kun fungerer med iPaden stående på høykant. Dette fungerer dårlig i og med at mange instruksjonsvideoer fungerer best - eller bare - i breddeformat. Da trenger du noe bedre.

Her finner du den laveste prisen på Apples egen iPad DockEn annen rimelig løsning er å kjøpe et av de mange etuiene til iPad. Dette fungerer rimelig godt, men du må passe på at etuiet er laget slik at det kan fungere med iPaden både på høykant og i breddeformat av samme grunn som nevnt over. Da blir utvalget ganske mye mindre.

Her finner du priser på en rekke iPad etui


Stativ er best

Den absolutt beste løsningen er stativ. De fleste av disse er fleksible på hvordan iPaden skal stå. De er enkle å plassere og noen av dem har sågar ekstra høyttalere innebygd, noe som gjør at videoer og instruksjoner blir tydeligere. På samme måte som med etuiene bør du være sikker på at du kan plassere iPaden både i høyde- og breddeformat.

Her finner du priser og et utvalg stativer til iPad


Vi har også prøvd en litt dyrere løsning blant stativene. Denne løsningen fra Altec Lansing, Octiv MP450. Den koster rundt tusenlappen, men så får du en del ekstra med denne løsningen.

For det første får du førsteklasses lyd som gjør kjøkkenopplevelsen betydelig bedre. Den lader mens den står i stativet. Du kan dreie den i nøyaktig den vinkelen du selv ønsker og det følger med en praktisk fjernkontroll. Den er også ganske praktisk til en hel del annet enn å bare være på kjøkkenet. For eksempel å se video på barnerommet eller når du leser e-bøker, surfer etc.

Her finner du Altec Lansing Octiv MP450 billigst

Da er utstyret på plass, og vi skal lage mat. På neste side skal vi kikke på hvilke apps som egner seg best.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen