Slik lader du på festival

Sommer er ensbetydende med musikkfestivaler, og i Norge dukker de nå opp over hele vårt langsstrakte land. Få reiser på festival alene, og ofte vil man se noe annet enn de man reiser med, og da blir mobiltelefonen et uunnværlig hjelpemiddel for å finne tilbake til hverandre. Men hva gjør du når du bor i telt, ikke har strøm, og mobilen jamrer over lavt batterinivå?
.
Flere muligheter
De største mobilprodusentene, som Nokia og Sony Ericsson, er tilstede på flere av de største festivalene i sommer, og på deres stander vil du også ha muloghet til å lade. Forvent imidlertid lange køer, og lading er ikke gjort på et blunk. Dermed er alternative løsninger kjærkomne.

Solcellelading på Hove og Øya
På Hove-festivalen, som startet i går, stiller Telenor og Djuice med en stor ladestasjon, samt tre mindre. Ved siden av at dette selvsagt er et meget velkomment initiativ, er ladestasjonene drevet av solenergi. Her får du altså hjelp, samtidig som du birar til en grønn hverdag.

Til tross for at Øya-festivalen ligger midt i Oslo sentrum, og ikke byr på campingmuligheter, blir det også her ladestasjoner fra Djuice. Salgssjef Anders Støver bekrefter at ingen mobiler skal bli for tørste.

- Vi kommer til å ha tre ladestasjoner som vil kunne fungere med de fleste mobilmodeller. Alle ladestasjonene er drevet ved hjelp av solceller, sier Støver til Teknofil.Sony Ericsson på Slottsfjell
Har planer om å legge turen til Tønsberg og Slottsfjell-festivalen, bør du være forberedt på Sony Ericsson-hegemoni. Mobilprodusenten er tilstede og kommer til å ha ladestasjoner, men for alle som bruker andre mobilmerker, kan det fort bli mer tungvint.

Campingplassen til Slottsfjell-festivalen ligger imidlertid i en park i Tønsberg sentrum, og dermed vil byens cafétilbud kunne bidra som redningen for mange.

Slå av på Træna
Planlegger du å reise ut i havgapet i Nordland for å besøke Træna-festivalen, og skal bo på campingen, er det dårlig med lademuligheter. Det blir ikke plass til alle besøkende på bostedene med fasiliteter på den lille øya,  så mange må ta til takke med camping.

Har du først funnet veien til den idylliske øya langt til havs, kan du like gjerne bare slå av mobilen din og nyte naturen. Vennene dine finner du lett igjen, og de drar ingen steder. Det perfekte stedet for å ta noen dager mobilfri.Sveiv liv i mobilen
Skulle ulykken være ute, og du overhodet ikke finner noen lademuligheter, kan en av disse være grei å ha i ditt digitale førstehjelpskrin. Du må riktignok sveive noe voldsomt for å i det hele tatt få liv i telefonen, men det hjelper i hvert fall som et kriseløsning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen