Slik kjøper de seg til topps i AppStore

Slik kjøper de seg til topps i AppStore

Har du lastet ned iPhone-appene Tiny Pets, VIP Poker eller Social Girl?

For rundt 30 000 kroner er appen din garantert en plass blant de 25 mest populære gratisappene i Apple AppStore. Ifølge Idg.se beskrev spillnettstedet Touch Arcade at dette var mulig ved bruk av såkalte bot-nets; programmer som laster ned appene tusenvis av ganger helt automatisk.

Blant utviklerkontoene som har blitt fersket for dette er Crowdstar og TinyCo, som henholdsvis har gitt ut spill som Social Girl og Top Girl, og Tiny Pets og VIP Poker. Samtlige av disse lå nylig svært høyt på listen over de mest nedlastede appene i AppStore. I den norske applikasjonsbutikken finner vi for øyeblikekt kun Social Girl på en 109. plass på listen.

Etter avsløringen har Apple sendt brev til sine utviklere der de minner dem på at ethvert forsøk på å påvirke toppselgerlistene kan medføre at utviklerkontoen deres stenges.

Tar overhodet ikke selvkritikk

En av grundleggerne av Crowdstar, Suren Markosian, sier til Touch Arcade at han ikke ser noe galt i å kjøpe seg til topps i AppStore ved hjelp av bot-nets.

- Selv om jeg kan sympatisere med mindre utviklere som ikke har de samme gode økonomien som vi har, og som synes at vi snylter oss til topps, er faktum det at vi bruker atskillige dollar i markedsføring for å ende opp på listene, sier Markosian til Touch Arcade.

Hva synes du Apples AppStore - og eventuelt andre applikasjonsbutikker - bør gjøre for å få bukt med problemet? Kommenter i forumet nedenfor!

(Kilder: Idg.se)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen