Slik kan mobilen brukes på sykehus

Slik kan mobilen brukes på sykehus

Vi kunne nettopp rapportere om et forskningsteam i Nederland som har vist at mobilen kan ødelegge for livsviktig sykehusutstyr. Usikkerheten rundt dette problemet forklarer hvorfor det er mobilforbud på de fleste sykehus.

En rekke sykehus har imidlertid funnet en løsning som skal la pasienter og besøkende bruke mobilen.

Les også:

- Unødvendig mobilforbud
- Mobilforbud på sykehus nødvendig
- Mobilskjermer redder liv

Egne mobilantenner

Flere amerikanske helseinstitusjoner installerer nemlig egne mobilantenner inne i sykehuset. Disse lar pasienter, familiemedlemmer og ikke minst sykehusansatte koble mobilene sine på disse i stedet for basestasjoner som ligger langt stykke unna.

Da vil mobilene kunne koble seg på nettverket med lavere signalstyrke, Noe som reduserer påvirkningsfaren betraktelig. Samtidig gir det ingeniørene langt bedre muligheter til å måle og kontrollere den faktiske elektromagnetiske energien på sykehuset.

Gir støtte

Zangmeister Center i Ohio er blant behandlingsinstitusjonene som har installert et slikt system. For 70 000 dollar (404 663 kroner) har de gitt personer muligheten til å bruke mobilen på sykehuset. En verdifull investering? Mange eksperter påpeker i hvert fall hvor viktig det er med kommunikasjon på et sykehus.

- Vi behandler ikke bare pasienten. Familien trenger også vår støtte. Hvis det betyr at vi må ut med noen ekstra dollar for å la dem bruke en mobil eller bærbar PC vil vi selvsagt gjøre det, sier IT-sjef Andrew Cooper ved Zangmeister Center.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen