Slik kan Googles operativsystem se ut

Googles kommende Chrome OS er som du kanskje vet et enkelt operativsystem som kjører webapplikasjoner og i det store og hele oppfører seg som en nettleser, der det meste av arbeidet er direkte mot internett (eller nettskyen, som noen velger å kalle det). Du kan forresten lese mer om Chrome OS i denne artikkelen.

Etter planen skal operativsystemet være ferdig mot slutten av året, og mens vi venter er det helt naturlig å kaste et skråblikk på Chromium OS, et fristilt kodeprosjekt bygd på Chrome OS sin kildekode. Siden Chromium kan utvikles fritt skjer det mye der, og det kommer stadig fram nye brukergrensesnitt. Det er selvsagt ingen garanti for at ting vil se slik ut i Chrome OS, men siden kodebasen er den samme gir det oss noen gode indikasjoner på hvordan ting og tang KAN bli seende ut.

Under følger noen eksempler på foreløpig design og brukeropplevelse i Chromium. Bildene har vi hentet fra utviklingsnettstedet.
Såkalte paneler legger seg i forgrunnen og sørger for at det er lettere å multitaske uten å gå bort fra det du egentlig jobber med.Multitouch er med. Det eksperimenteres med flere forskjellige typer, men det innrømmes også at noen av disse kan gi brukeren problemer i praksis.Å kjapt bytte mellom vinduer ved å bruke tab-tasten er en selvfølge.Chromium har kombinert adresselinjen og søkefeltet til en såkalt omnibox. I tillegg kan tab-tasten brukes for autofullføring, som i dette eksempelet gjør det kjapt å søke i et bestemt nettsted.Noen statuslinje finnes ikke i Chromium. I stedet bruker den en statusboble som legger seg i vinduet når det er nødvendig.

Du kan lese mer og se flere bilder på Chromiums hjemmesider.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen