Slik kan du se fotballen
Teknofil

Slik kan du se fotballen

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Fotball har etter hvert blitt big business og det vil etter hvert bli vanskeligere og vanskeligere å få med seg både norsk og utenlandsk fotball uten å betale dyrt. Det fins likevel måter du kan få sett dine favorittkamper uten dyre TV-abonnementer. Vi viser deg hvordan.

Fotball vil koste
Da TV2 valgte å vise privatlandskampen mellom Norge og Tyskland på betalingskanalen TV2 Sporten. Da hjalp det heller ikke at kampen også ble overført på TV2 Sumo mot betaling og TV2 måtte begrense tilgangen for flere nettbrukere. TV2 ga klar beskjed om at det vil bli mer av dette innen fotballsendinger fremover. Heldigvis har nettet mulighetene for at du kan få med deg det meste av kamper helt gratis.


Det fins nemlig flere nettjenester som har spesialisert seg på streaming av nett-TV og TV2 og andre norske kanaler er langt fra de eneste som sender norsk og utenlandsk fotball.

Få tilgang til verdens sport
Sopcast er ganske enkelt en applikasjon du laster ned til din datamaskin. Via denne applikasjonen får du tilgang til en rekke utenlandske TV-kanaler, derav mye sport. Her kan du se både amerikansk basket og internasjonale oppgjør hvor Norge deltar. Du må derimot tåle at kvaliteten ligger et stykke under normal TV-kvalitet og du vil fort kunne ende opp med kinesiske eller franske kommentatorer. Kanskje en kombinasjon av å høre på radio og kun følge bildet på skjermen da vil lønne seg.


Sopcast gir deg samtidig muligheten til å se andre kanaler som kristen-TV fra USA og polske sendinger. Kanskje du kan oppdage noe annet interessant enn bare fotball på vegen.

Her kan du lese mer om Sopcast og laste ned programmet.

Del opplevelsen med andre
En annen lignende løsning er programmet TVants. Dette programmet fungerer rimelig likt som Sopcast. Også her får du tilgang til utenlandske kanaler med et stort utvalg av sport. Tjenesten baserer seg i stor grad på peer to peer teknologi. Til forskjell fra tradisjonell streaming utnytter du da kraften i andre maskiner som følger den sendingen du ser på. Dette betyr derimot ikke at du får noe gnistrende signal på bildet.

Her kan du lese mer om TVants og laste ned programmet.


Her får du oversikten
Så gjenstår da et stort spørsmål. Hvordan kan du finne ut hvilken tjeneste og program du bør benytte for å følge ditt favorittlag? Da kan nettstedet Mp2p.eu komme godt med.

Her har de full oversikt over hvilke kamper som skal sendes og hvilke tjenester du kan benytte for å se kampene. Et kjapt søk på fotball viser at både Molde og Lillestrøm vil spille kamper i selv som kan sees gjennom nett. Her kan du også få oversikten over kamper fra ligaer fra de fleste andre land.


Er dette lovlig?
Det har lenge vært diskutert hvorvidt det er ulovlig å se streaming av filmer, serier og sport som er innhentet ulovlig i utgangspunktet. Det fins nok av nettsteder hvor du uten problemer kan se de siste episodene av storserier sendt i USA streamet uten å lagre disse på din maskin. Noe klart svar på dette har derimot ingen kommet frem til.

Tjenestene TVants og Sopcast påpeker imidlertid at deres tjeneste er fullt lovlig. De har lagt til rette en teknologi som lettere lar deg finne frem til kanaler som streames på nett. Kanalene selv sitter på rettighetene til materialet som sendes, dermed skal du kunne ha en ren samvittighet om du ser landskamper på denne måten.

Om du vil ha fullverdig kvalitet må du derimot satse på andre kanaler.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen