Test

Slik har vi testet hjemmekinoanleggene

Den viktigste egenskapen til et hjemmekinoanlegg er naturligvis lyden. Lydkvaliteten på film og musikk er vurdert og gitt poenger. I tillegg har vi vurdert surroundfølelsen som anlegget gir i standardinnstilling eller etter automatisk justering. Til sist har vi gitt poenger for hvordan spilleren konverterer filmen opp til en HD TV-skjerm, basert på hva slags standard den klarer. Disse kriteriene veier til sammen 35 prosent i denne testen. Anlegget med best resultat i denne kategorien er Yamaha HTiB7900.

Design og funksjoner handler om hvilke tilkoblingsmuligheter anlegget har å by på, det er flere ting enn bare DVD-filmene vi ønsker å få ut av høyttalerne. TV-signaler og spillmaskiner er det viktigste, men også andre kilder kan være interessante å kunne koble til anlegget. I tillegg finner vi støtte for lyd- og bildeformater, og signalprosessering under denne kategorien. Denne kategorien veier 25 prosent av totalscoren. Også her kommer Yamaha HTiB7900 best ut, først og fremst på grunn av det store antallet tilkoblinger som anlegget tilbyr.

Vi har vektet brukervennligheten med 20 prosent. I denne sammenhengen tenker vi på enkelhet å koble opp, og ikke minst å stille inn anlegget. I tillegg har vi sett på fjernkontrollen og menysystemet til produktet. I denne kategorien vinner Sony DAV-DZ860W overlegent, både på grunn av enkel oppkobling med trådløse bakhøyttalere, i tillegg til den svært gode autojusteringen. Til sist har vi vurdert prisen på anlegget, og lar den telle 20 prosent av totalen. Her går Philips HTS3357 seirende ut, med en prislapp på knappe 2300 kroner.

Alt i alt vinner Sony DAV-DZ860W på grunn av brukervennligheten og bra lydkvalitet. Prisen er heller ingen ting å klage over. Den viktigste innvendingen vår mot dette anlegget er tilkoblingsmulighetene, men det klarer ikke å rokke ved totalvurderingen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen