Test

Slik har vi testet

Akam bestreber seg på å gi deg så nøyaktige resultater som mulig. Samtidig er det viktig å teste kameraer under vanlige omstendigheter, siden laboratorieresultater ikke alltid vil samsvare med det du opplever under vanlig bruk.

Data fra Imatest
Data fra Imatest

Til bildekvalitetstestene bruker vi testprogrammet Imatest Pro, som måler de aller fleste egenskaper ved bildekvaliteten. I tillegg gjør vi målinger av egenskaper under forskjellige lysforhold samt en rekke hastighetstester under strengt kontrollerte laboratorieforhold.

I tillegg til laboratorietestene, tar vi testbilder utendørs for å få naturlige motiver å bruke i vurderingen. Vi bruker også mye tid med kameraene for å lære dem å kjenne på godt og vondt, og bruker dem til vanlig fotografering, slik at vi kan gi deg grundig omtale av hva som er bra og hva som er mindre bra. Dette inneholder et element av synsing, og det mener vi er svært viktig å ha med.

Et kamera inneholder så mange subjektive elementer, at det er umulig å sette tall på alt sammen. Vi gir derfor omtaler av mange av egenskapene, og skriver hva vi synes om dem. Så langt det er mulig, vil vi gjøre det klart når noe kun er vår oppfatning, slik at du som leser vet hva som er objektive målinger og hva som er synsing.

Akams tester vil med andre ord gi deg de vitenskapelige målingene du trenger for å kunne sammenlikne med andre kameraer og samtidig vurderingene til erfarne testere – alt sammen presentert på en måte du forstår.

Dersom du har tilbakemeldinger om testmetodene våre, kan du kontakte Akam ved å klikke på navnet mitt øverst i denne artikkelen.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen