GUIDE: Slik gjør du Firefox lynrask
Guide

Slik gjør du Firefox lynrask

Hastighet har blitt et viktig konkurransefortrinn for de forskjellige nettleserne. Firefox og norske Opera har fokusert mye på dette. Det samme har Google Chrome, som ble lansert den siste måneden. Selv om Firefox er blant de raskeste er det flere grep du kan ta for å gjøre den langt raskere.

Nettstedet Techradar UK har laget en liste med steg for å gjøre Firefox latterlig rask. Under finner du noen av disse. Resten finner du hos Techradar UK.

Pipelining
Vanligvis sender nettleseren din en enkel forespørsel til nettstedet du skal besøke, for så å vente på svar før den går videre. Ved å åpne for såkalt pipelining kan du sende flere forespørsler samtidig, noe som ofte reduserer tiden nettleseren bruker på å laste ned en side.

For å åpne for dette skriver du about:config i nettleserens adressefelt. Finn network.http.proxy.pipelining og dobbeltklikk på denne linjen for å sette verdien til true. Dobbeltklikk så på network.http.pipelining.maxrequests og sett denne verdien til 8.

Pass på, for det er ikke alle servere som støtter dette, og i slike tilfeller kan dette trikset faktisk gjøre nettsidene tregere. Får du problemer er det bare å dobbeltklikke på network.http.proxy.pipelining en gang til.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Det er litt av en advarsel som vises når du skal endre innstillinger, men det er verdt det.

Sjelden opptegning
Store nettsider bruker litt tid på å lastes ned. Firefox vil ikke la deg vente, så som standard tegner den opp det den har lastet ned hver 0,12 sekund. Selv om dette får nettleseren til å virke rask vil den i praksis bruke lenger tid. Økt content.notify.interval-verdien for å forbedre ytelsen.

For å gjøre dette skriver du igjen about:config i nettleserens adressefelt. Høyreklikk i vinduet og velg New -> Integer. Skriv inn content.notify.interval og press OK. Tast inn 500.000 og press OK nok en gang.

Deretter høyreklikker du en gang til i vinduet og velger New -> Boolean. Tast inn content.notify.ontimer, sett den til True og press OK.

Raskere nedlasting
Hvis du ikke har beveget musen eller brukt tastaturet på 0,75 sekunder vil Firefox gå inn i et modus som gjør responsen i brukergrensesnittet litt tregere, men nettsidene lastes raskere. Ved å redusere content.switch.threshold vil du kunne øke ytelsen.

Skriv inn about:config i adressefeltet, høyreklikk i vinduet og velg New -> Integer. Tast inn content.switch.threshold, trykk OK, tast inn 250.000 og trykk OK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Husk bare å holde tungen rett i munnen. Det er mange innstillinger du kan endre på.

Øk størrelsen på cache
Mens du surfer på nettet lagrer nettleseren bilder og skript lokalt i minnet, slik at det kan hentes raskt tilbake igjen. Hvis du har mye minne (mer enn to gigabyte), har Firefox åpent hele tiden og besøker den samme siden flere ganger bør du øke cache-størrelsen.

For å gjøre dette går du nok en gang til about:config i adressefeltet. Høyreklikk i vinduet og velg New -> Integer. Skriv inn browser.cache.memory.capacity, trykk OK, tast inn 65536 og trykk OK igjen. Neste gang du starter nettleseren vil cachen være større og ytelsen bedre.

Flere triks
Dette var noen triks for å forbedre ytelsen på Firefox. Vi har også tidligere tatt opp samme tema, og de triksene er fremdeles like aktuelle. Techradar UK har som sagt også flere triks i ermet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen