Vi gjør opp status

Slik gikk fjorårets spådommer

Før nyttår i fjor dristet vi oss til sju spådommer for det kommende året. Nå har oppgjørets time kommet, og vi ser hvordan det gikk med spådommene våre.

Her kan du lese Amobils spådommer for 2007 »

Spådom 1: Apple lanserer sin første mobiltelefon.

Denne gikk inn rett over nyttår. Apple presenterte Iphone i januar. Vi tok imidlertid grundig feil da vi skrev "den kommer ikke til å hete iPhone!".

Spådom 2: GPS-telefon for under 2000 kr

Denne gikk ikke inn. Ifølge prisguiden koster den billigste GPS-mobilen rundt 3400 kroner. Vi skrev også at Nokia kom til å rulle ut GPS-mobiler på løpende bånd, noe som bare delvis stemmer. Selskapet har lansert totalt fem GPS-mobiler i år.

Spådom 3: Første 3D-sertifisering for mobiler

Nok en skivebom. Dette har rett og slett ikke skjedd. Vi skrev at mobiltelefoner vil komme med et merke som garanterer at spill vil fungere på den. Nokia har riktignok lansert N-Gage, men dette gjelder kun noen få telefoner fra Nokia selv.

Spådom 4: Sony Ericsson lanserer Handycam-mobil

Nei, den har vi ikke sett. Sony Ericssons telefoner tar opp like dårlig video som de alltid har gjort. Noen interesse for en videokameramobil har selskapet tydeligvis foreløpig ikke.

Spådom 5: Google lanserer mobil Vlog-tjeneste

Tja. Google har kjøpt opp en rekke tjenester, men har foreløpig ikke en fullverdig egen tjeneste oppe og går.

Spådom 6: Nokia får konkurranse i røffing-markedet

Vi trodde det skulle bli Sony Ericsson som tok på seg ansvaret og lanserte en telefon som tålte en trøkk. Det viste seg imidlertid at det skulle bli Samsung som ordnet opp. Modellen M110 er laget for å tåle støt, sprut og støv.

Spådom 7: De første europeiske HSUPA-nettene

Joda, Vodafone har lansert HSUPA i 3G-nettet sitt blant annet i Portugal og Tyskland.

Oppsummert

Tre av sju er vel egentlig ikke noe å skryte av. Det er faktisk så vi vurderer å sette oss i skammekroken.

For ett år siden var mobilverdenen et ganske annerledes sted. Det var ingen Iphone, vi kunne se langt etter super-3G, og Sony Ericsson var stadig en spennende mobilprodusent. I dag er alt snudd på hodet. Iphone har kommet til Europa, både Netcom og Telenor har super-3G, og Sony Ericsson har ikke gjort så mye nytt i år.

Selv om det gikk dårlig med fjorårets spådommer har vi ikke mistet motet. Før nyttår får du Amobils spådommer for mobilåret 2008. Følg med!

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen