Slik fungerer terningkastene

Vi bruker helt spesielle metoder for å dele ut terningkast til telefonene som testes. Dette er hva du bør vite om systemet.

Det byr på en rekke utfordringer å bruke terningkast for å gi karakter når man tester et produkt som er i så rask utvikling som mobiltelefoner.

For det første går utviklingen så raskt, at en telefon som i sin tid høstet beste karakter gjerne kan være et dårlig alternativ bare noen måneder senere. Det som i sin tid krevdes for å få en sekser i kvalifiserer gjerne kun til en firer ett år senere.

I tillegg er det et problem ved at det går inflasjon i de beste karakterene. De fleste nye telefoner er såpass store fremskritt fra sine forgjengere at de bør belønnes med høyere terningkast, noe som blir vanskelig hvis tidligere telefoner allerede har fått terningkast 5 og 6. Til slutt risikerer man at "alle" telefoner har 5ere og 6ere.

For å løse disse problemene har vi valgt å bruke dynamiske terningkast som justeres etterhvert som gamle telefoner faller vekk og nye kommer til. Dette sørger for at terningkastene til enhver tid skal gjenspeile situasjonen på markedet.

Den beste telefonen i sin prisklasse vil høste en 6er, mens den dårligste telefonen vil høste en 1er. Andre telefoner vil fortløpende rangeres på skalaen etter hvor gode alternativer de er i forhold til beste og dårligste telefon i samme prisklasse.

Det betyr at en telefon som høster inn en 5er når den lanseres gjerne kan dette nedover på skalen etterhvert som nyere og bedre alternativer kommer på markedet, og ende opp på både terningkast 4 og 3 før den tas av markedet.

Det samme gjelder for de forskjellige testkategoriene. Telefonen med det beste kameraet i forhold til prisen skal få toppkarakter, men etterhvert som bedre telefoner kommer til vil dette justeres og telefonen vil få en dårligere karakter i kamera-kategorien.

Dette gir den fordelen at man med et raskt overblikk kan se hvilke telefoner som er de beste på markedet til enhver tid. I tillegg vet man hvor de forskjellige modellene står i forhold til hverandre.

Ulempen er at man risikerer at teksten i testen ikke stemmer overens med terningkastet som deles ut av systemet, noe vi gjør vårt beste for å unngå.

Kun en veiledning
Vi vil understreke at terningkastene kun er et uttrykk for testerens subjektive mening om telefonene vi tester, og derfor ikke bør vies alt for mye oppmerksomhet. Vi anbefaler heller leserene å lese gjennom det vi har skrevet om mobiltelefonen og selv ta stilling til hvor bra telefonen stiller i forhold til de ønsker og krav man måtte ha.


flere tester tilbake til forsiden

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen