Guide
En brukt mobiltelefon kan kan gi deg litt ekstra penger i kassa. (Bilde: Marius Valle)

Slik får du mest mulig for din gamle mobil

Skal du kjøpe ny mobil? Har du i så fall tenkt på å selge den gamle? Det er mye penger å spare på å kjøpe brukt mobiltelefon. Dersom du skal selge, er du selvsagt interessert i å få best mulig pris for telefonen din. Da er det lurt å gjøre seg litt flid med salget.

Bilde

Ta ditt eget bilde av telefonen som skal selges.
Ta ditt eget bilde av telefonen som skal selges.

Ta alltid bilde av telefonen. Egne bilder gir kjøperen inntrykk av hva han eller hun byr på. Bruker du for eksempel et produsentfoto kan kjøperen tro at telefonen du selger ser gammel og slitt ut, at den har skader eller annet.

Pass også på å ta så mange bilder som mulig av telefonen fra forskjellige vinkler, og sørg for at de er klare og skarpe. Tåkete bilder tatt med et dårlig mobilkamera duger ikke.

Dersom telefonen du skal selge er veldig spesiell kan du sette prikken over i-en ved å laste opp en video til for eksempel Youtube og linke til denne fra salgsannonsen eller auksjonen din.

Vær ærlig

Har du for eksempel en ripe på skjermen, er det viktig at du opplyser om dette.
Har du for eksempel en ripe på skjermen, er det viktig at du opplyser om dette.

Vær alltid så ærlig som mulig når du beskriver varen du skal selge. Har skjermen riper? Har telefonen hakk i dekselet? Er du oppriktig i salgsannonsen vil du også fremstå som seriøs. En presis beskrivelse av telefonen du selger vil sørge for at kjøperen blir fornøyd.

Husk at utelatt informasjon om skader kan skape mye hodebry for deg i ettertid. Sjekk derfor telefonen din ekstra nøye så du ikke lover noe du ikke kan holde. Ta også bilder som viser eventuelle skader, så vet kjøperen hva han eller hun får.

Pass også på at telefonen du selger ikke har operatørlås. Har den dette må du sørge for å få den fjernet før du selger telefonen. Ta kontakt med operatøren din for å få fremgangsmåten.

Husk kvittering og eske

Kvittering og eske bør følge med.
Kvittering og eske bør følge med.

Du bør alltid levere kvitteringen du fikk sammen med telefonen til den nye eieren. Dette sikrer at han eller hun kan reklamere på telefonen til opprinnelig utsalgssted dersom noe går galt med den i ettertid. Dersom telefonen ikke har kvittering har kjøper ingen måte å sikre seg at det ikke er tyvegods du selger.

Dersom du har salgspakken telefonen ble levert i bør du også levere telefonen i denne.

Pass på å oppgi i annonsen at telefonen leveres med kvittering, og når den ble kjøpt. Dersom du mangler for eksempel laderen eller USB-kabelen som fulgte med, bør du oppgi dette.

Vær nøye

Slik skal det IKKE se ut.
Slik skal det IKKE se ut.

En god salgsannonse er ikke noe du slenger sammen på to minutter. Dersom annonsen din er full av skrivefeil vil du raskt bli oppfattet som useriøs. Her gjelder samme regel som ved jobbsøknader: Dobbel- og trippelsjekk grammatikken.

Gjør også litt research på produktet du selger, og pass på at du oppgir riktig navn og fakta. Dersom du skriver at du selger en "Sony 750 mobiltelefon med 3G" er det vanskelig å forstå hva du egentlig selger. Spesielt i tittelen på salgsannonsen er det veldig viktig å være nøye. Dette er ofte det første en potensiell kjøper ser.

Dersom du skriver hvilke spesifikasjoner telefonen har må du også sjekke at disse stemmer. Skriver du at det er en 3G-telefon, mens det i realiteten ikke er det, kan kjøperen kreve handelen omgjort.

Oppgi telefonnummer

De fleste av oss ønsker å snakke med selgeren før vi kjøper et brukt produkt. Dette er viktig for å få et inntrykk av selgeren. Dersom du kun oppgir e-postadresse vil mange vegre seg for å kontakte deg.

Dersom du ikke har lyst til å legge telefonnummeret ditt ut i salgsannonsen kan du for eksempel skrive at dere kan utveksle telefonnumre over e-post.

Du bør også unngå å skrive ting som "Svarer IKKE på e-post!" og "TELEFONSELGERE KAN DRA TIL HE****!!!" i annonsen din. Om du ikke ønsker å svare på e-post bør du oppgi en saklig grunn i annonsen. Om du ikke ønsker å bli kontaktet av telefonselgere bør du ta dette med telefonselgeren, og ikke med alle som kanskje er interessert i å kjøpe telefonen din.

Les mer om hvordan du reserverer deg mot telefonsalg »

Sett realistisk pris

Sett en realistisk pris.
Sett en realistisk pris.

Undersøk på forhånd hva produktet du selger vanligvis går for. Setter du en høy pris vil du sannsynligvis få dårlig respons på annonsen din.

Bruk heller ikke lokkepris. Dersom du har tenkt deg 1000 kroner for telefonen din, ikke legg den ut til 500 kroner.

Sørg for sikker betaling

Dersom det er mulig bør du alltid møte kjøperen fysisk, og få betalt i kontanter. Møtet bør også foregå på et offentlig sted, spesielt om du selger et dyrt produkt.

Har dere ikke mulighet til å møtes bør dere bruke et system for betalingsgaranti. Dette sørger både for at du får betalt for varen, og at kjøperen ikke må vurdere om han eller hun får en murstein og ikke en mobiltelefon i posten. Vurder å bruke postoppkrav.

Vær mistenksom!

Pass på å vite hvem du selger til.
Pass på å vite hvem du selger til. (Foto: Istockphoto/ Boris Katsman)

Dersom du mottar urealistisk høye bud fra en kjøper i utlandet bør varsellampene begynne å lyse. Du bør i grunn være kritisk til alle bud fra utenlandske kjøpere. Hvorfor skulle noen ønske å handle noe som sannsynsligvis er lett tilgjengelig i hjemlandet fra Norge?

Det finnes dessverre en del mennesker som skruppelløst forsøker å svindle både kjøpere og selgere av brukte varer. Bruk sunn fornuft når du selger. Ikke send telefonen før betaling er ordnet.

Klar for å selge?

I bruktmarkedet vårt kan du kjøpe og selge mobiltelefoner og alt mulig annet. Dersom du gjør deg flid med annonsen kan du fort tjene inn noen av pengene du legger ut på ny mobiltelefon.

Gå til bruktmarkedet »

Lykke til med salget!

(Kilde: IDG.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen