Slik får du iPhone 3.0 gratis

Slik får du iPhone 3.0 gratis

Apple har jobbet i lang tid med den store 3.0-oppgraderingen til sin iPhone. Her kommer selskapet med en rekke funksjoner som mange nok tok for gitt hadde vært på plass i versjon 1.0, men som har drøyet og drøyet.

Nå to år etter lanseringen av den første iPhone får Apples mobiltelefon blant annet støtte for MMS. I tillegg blir det mulig å bruke mobilen i såkalt landskapsmodus i de aller fleste applikasjoner, som e-post, tekstmeldinger, nettleser og notiser. Dette gir blant annet et langt større tastatur.

Når det gjelder tastaturet er også Æ,Ø og Å lagt direkte på tastaturet. Endelig blir det slutt på å holde A og O inne for å få opp de norske bokstavene.

Av andre forbedringer kan vi nevne:
  • Gjennomgående søk
  • Slette enkeltmeldinger fra SMS-historien
  • Bedre telefonlogg
  • Åpne linker i nye vinduer
  • Taleopptak/diktafon
  • Foreldrekontroll
  • Deling av kontakter
  • Bruk telefonen som modem
  • Telefonen låses ikke når SMS/MMS sendes
Her kan du se en flott beskrivelse og guide til mange av de nye funksjonene i iPhone 3.0.

Gratis tilgjengelig
Som med alle programvareoppdateringer hittil for iPhone kan de lastes ned gratis via iTunes, enten på Mac eller PC. Det er bare å koble telefonen til maskinen via USB-kabelen. Da skal iTunes automatisk åpnes og du skal få beskjed om at den nye programvaren er tilgjengelig.Hvis ikke kan du gå til "Se etter oppdateringer" på hovedsiden for iPhone i iTunes. Da skal den dukke opp og du kan enkelt gå gjennom hele oppdateringsprosessen. Pass på å synkronisere mobilen først, slik at all informasjon er oppdatert og sikkerhetskopi er tatt.

Dersom du i etterkant av oppdateringen opplever problemer har du muligheten til å gjenopprette telefonen ved å trykke på Gjenopprett. Da kan du velge sikkerhetskopi du vil gjenopprette fra, og så vil problemene være borte.

Vi har prøvd betaversjoner av den nye programvaren i flere måneder og kan absolutt anbefale en oppgradering.

Det skal også sies at flere av funksjonene, deriblant MMS uansett ikke er tilgjengelig på den originale iPhone. For at dette skal fungere må du enten ha en iPhone 3G eller kjøpe den nye iPhone 3GS som skal komme til Norge den 9. juli.iPod Touch-eiere må betale
Eiere av MP3-spilleren iPod Touch kan også oppgradere sin programvare, men disse må betale for oppgraderingen. Paradoksalt nok med tanke på at de ikke får ta del i mange av de oppgraderingene som iPhone-brukerne. Mange av funksjonene er tross alt avhengig av mobilfunksjonalitet.

Prisen for å oppdatere iPod Touch til versjon 3.0 er 55 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen