Slik får du Blackberry

Alternativ tekst mangler


Blackberry er verdens mest utbredte løsning for push e-post. Totalt bruker over 5,5 millioner mennesker teknologien på verdensbasis. Blackberry-telefoner blir til og med kalt 'crackberry', for sin avhengighetsdannende natur. Det amerikanske kjendislivet har for lengst trykket Blackberry til brystet. Les mer om Blackberrys kjendisstatus >

Blackberry-teknologien sørger for at du alltid har tilgang til oppdatert e-post, kalender og adressebok på mobilen din. Gjør du endringer på mobilen, skjer de samme endringene på datamaskinen på kontoret, og motsatt. Les mer om Blackberry-systemet >

Det har ikke vært mulig å bruke Blackberry her til lands før Trigcom lanserte tjenesten i oktober i år. Nå kan både bedrifter og privatbrukere få kjøpt det nødvendige utstyret.

Abonnementet
For å bruke Blackberry må du ha et eget mobilabonnement fra den norske operatøren Trigcom. Selskapet tilbyr en ferdig abonnementspakke i Netcoms mobilnett, som koster 399 kr / mnd. Dette inkluderer 5 MB dataoverføring og tapsgaranti.

Trigcoms løsning må sies å være dyr. Du betaler 10 kr per ekstra MB med datatrafikk, og ringeprisene er også høyere enn det vi er vant til. Mange mobiloperatører kan tilby langt rimeligere løsninger for både push-epost og samtaler. Det som har vært Blackberrys styrke er at løsningene er enkle å bruke, og svært sikre. Les mer om Trigcom og alternativene >

Alternativ tekst mangler

RIM Blackberry 8700g
Det finnes kun én Blackberry-telefon å få kjøpt her til lands, nemlig RIM Blackberry 8700g.

Den ble først lansert i april 2006, har en fargeskjerm med 240 x 320 pikslers oppløsning, og bruker EDGE for all dataoverføring.

Telefonen har kun 64 MB interminne, og mangler minnekort. Den er altså ikke noe godt lager for dokumenter, og egner seg heller ikke som mp3-spiller. Det den har, er blåtann.

Operativsystemet er det proprietære Blackberry OS. Det har de samme mulighetene som andre smarte platformer, men utvalget av programmer kan ikke sammenlignes med det som finnes for Series 60.

Telefonen har i skrivende øyeblikk en utsalgspris på 4999 kr hos Trigcom. Vi kommer tilbake med en test i løpet av neste uke. I mellomtiden kan du lese om 8700g i prisguiden.

Du kan også bestille deg en annen Blackberry-telefon fra utlandet. For eksempel finnes den nye telefonen Blackberry Pearl, som er laget i et mer klassisk mobilformat.

Andre alternativer
Du trenger ikke å kjøpe en Blackberry-telefon for å ta i bruk Blackberry-teknologien. Du kan også bruke en av disse smarttelefonene, men får da kun synkronisert kalender og e-post.

Den nødvendige Blackberry Connect-programvaren kan lastes ned gratis fra produsentenes hjemmesider. Dette er hva vi fant med en liten runde på Google:


De fulle detaljene

På de neste sidene kan du lese mer om hvordan Blackberry-systemet fungerer, fordeler og ulemper, samt hvilke alternativer som finnes.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen