Slik er XP SP2

Fikser

En rekke sikkerhetshull er fikset. Se hele fiks-listen i artikkel KB811113 i Microsofts database.

Kontrollpanel for sikkerhet

"Security Center Dashboard" er et eget kontrollpanel for sikkerhetsinnstillinger. Her kan man konfigurere automatisk oppdatering av Windows, brannmur og antivirus. Windows har riktignok ikke noe antivirus-program innebygd men man har muligheten å konfigurere tredjepartsprogramvare.

Brannmur

En ny innebygd brannmur (Windows Firewall) erstatter den gamle (Internet Connection Firewall (ICF)) og den er slått på i utgangspunktet (by default). Den har også en rekke nye funksjoner som kan brukes til å administrere sikkerheten i Windows.

Internet Explorer

En helt ny versjon av nettleseren med en rekke nye funksjoner som blokkering av popupvinduer. Det skal også bli vanskelig å installere spionprogrammer, og at slike programmer skal være enklere å fjerne.

Outlook Express

Sikrere e-post med Outlook Express og forbedret meldingstjeneste med Windows Messenger. Det skal være vanskeligere å infisere en PC via e-post og meldingstjenster.

Minnehåndtering

Forbedrer minnehåndtering skal forhindre såkalt buffer overrun som har vært et stort problem og ført til å Windows kunne på en enkel måte misbrukes tidligere.

Windows Update

Ny versjon av oppdateringstjenesten Windows Update. Det skal nå være enklere å installere oppdateringer for Windows.

Sikrere nettverk

Ny versjon av Remote Procedure Call (RPC) teknologien, som reduserer risikoen for angrep via andre PC-er i ett nettverk.

Systemkrav

XP SP2 er tilgjengelig for Windows XP Home Edition, Professional, Media Center, Media Center 2004 og Tablet PC Edition. PC-en bør ha minimum 233 MHz prosessor, 64 MB RAM og 800 MB tilgjengelig harddiskplass.

Last ned SP2

SP2 finner du her (272 MB), men foreløpig kun på engelsk og tysk. Norsk versjon vil trolig være tilgjengelig om noen uker.

(Kilde: winsupersite.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen