Slik er nye Ipod Touch

Slik er nye Ipod Touch

Apple Ipod Touch

Formatstøtte: MP3, AAC (DRM), AIFF, WAV, JPG, MPEG4 (H.264)
Kapasitet: 8, 16 og 32 GB flashminne
Oppgitt batteritid: 36 timer lyd, 6 timer video
Skjerm: 3,5-tommer LCD, 480x320 piksler, berøringsfølsom
Dimensjoner: 11 x 6,18 x 0,85 cm
Vekt: 115 gram
Annet: Wi-Fi (802.11b/g), bilde- og videovisning, Google Maps, E-postleser, direkte kjøp av musikk fra Itunes

Pris og tilgjengelighet: 1790, 2290, 2990 kroner, tilgjengelig nå

Touch ser ut om en Iphone 3G.
Touch ser ut om en Iphone 3G.
På baksiden sitter det nå en høyttaler.
På baksiden sitter det nå en høyttaler.

Apple lanserte i går en ny versjon av Ipod Touch. Nykommeren er for det meste lik den gamle, men har fått en del nye funksjoner.

Litt tjukkere

Nykommeren har blitt litt tjukkere enn forgjengeren, da den har vokst en halv millimeter.

Designen ligner for øvrig på Iphone 3G, med tanke på at den er tynnere mot kantene og baksiden dermed har en buet form. Bredden og høyden er for øvrig som før, og nye Touch har blitt fem gram lettere.

Les også:
Test av Ipod Touch »
Test av Iphone 3G »

Høyttaler innebygget

Apple har gjort som Creative gjør på sine MP3-spillere for tiden, og bygget inn en høyttaler på baksiden. Dette kan være praktisk dersom flere skal se på video samtidig. Praktisk er det også at volumkontrollen nå er fysiske knapper på siden av spilleren.

Skjermen har samme spesifikasjoner som på forgjengeren. Den er 3,5 tommer stor og har en oppløsning på 480 x 320 piksler. Siden dette er en trykkskjerm kan du styre alt på Touch med en finger.

Joggeskokompatibel

En av nyhetene i nykommeren er at du nå kan bruke tilbehør av typen "Nike+" uten å koble til noe ekstra til Ipod-en. Både programvare og trådløs mottaker for dette ekstrautstyret er nemlig innebygget. Dette gjør at du blant annet kan bruke joggeskosensoren fra Nike.

Systemet fungerer omtrent som på Samsungs Adidas-mobil Micoach, og forteller deg underveis om du må øke eller senke treningsintensiteten. Ipod-en lager en treningslogg du kan se på senere. En Nike-skosensor koster i underkant av 200 kroner.

Touch har som forgjengeren innebygget Wi-fi. Dette gjør at du kan surfe på internett via den innebygde Safari-nettleseren, kjøpe musikk i Itunes og kjøpe programmer og spill via App Store.

Spill og programmer er for øvrig noe Apple legger stor vekt på i denne MP3-spilleren. Blant annet vil det komme flere nye spill fra EA Games.

Bedre batteri

Batterilevetiden skal nå være lengre enn på forgjengeren. Ifølge Apple skal Touch klare å spille musikk i 36 timer, eller video i 6 timer på én lading. Forgjengeren var oppgitt til henholdsvis 22 og 5 timer.

Touch kommer i tre utgaver, med 8, 16 og 32 GB minne. I motsetning til hva konkurrentene gjør for tiden, kan du ikke utvide minnet videre med minnekort. Bluetooth har den heller ikke.

Ipod Touch er tilgjengelig fra Apples nettbutikk, og kan kjøpes nå for henholdsvis 1800, 2300 og 3000 kroner for 8, 16 og 32 GB-utgavene.

(Kilder: Apple.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen