Slik er nye Facebook
Teknofil

Slik er nye Facebook

For en stund siden annonserte Facebook at de planlegger en større oppgradering av sine sider. Dette blir nyhetene du kan forvente deg.

Ny oppdatering
Facebook annonserte i går at de nå begynner å rulle ut sin oppdatering. Flere brukere har allerede fått tilgang til det nye designet mens de resterende kan forvente seg et nytt utseende på nettsamfunnet de nærmeste dagene. Designmessig er det ikke snakk om de store nyhetene, men noen er det.

Facebooklogoen og blåfargene vil bli stående, men Facebook vil fra nå av la nettsiden i større grad fokusere på hva dine venner og personer i ditt nettverk gjør. Flere sammenligner endringen med mikrobloggtjenesten Twitter, og det er nettopp dine venners statusoppdateringer som står i fokus fremover. Ifølge Facebook vil dette nye designet gjøre det enklere for deg å følge med på og holde kontakten med dine venner. Ifølge Facebook skal oppdateringen også gjøre det mer attraktivt å kommentere på andres oppdateringer.


Samtidig har Facebook fjernet oppdelingen av din profil. Lenkene til bilder, videoer og andre applikasjoner er flyttet ut på venstre side, mens veggoppdateringer, som tidligere stod sentralt har nå forsvunnet fra forsiden og er kun plasser på din helt egen profil. Det er tydelig at Facebook satser mindre på en til en kommunikasjon, nå vil de at alle skal delta i moroa. Det mest fremtredende er kanskje at de har endret teksten hvor du kan føre inn statusoppdateringer fra "What are you doing right now" til det mindre konkrete "What's on your mind?".

Hva blir reaksjonene?
Forrige gang Facebook endret designet var det ikke alle som ble helt fornøyd. Flere grupper ble opprettet for å få tilbake det nye designet og mange av disse fikk forholdsvis stort antall medlemmer. Facebook på sin side valgte å beholde designendringene frem til nå.

Det blir da interessant å se hvilke reaksjoner som vil komme når det nye systemet kommer helt ut. Foreløpig er det langt fra alle som har mottatt endringene, men Facebook lover at de vil komme på plass innen de nærmeste dagene for alle brukere. Om du benytter Facebook for å holde oversikten over dine venner og liker å vise deg frem i offentligheten, så vil nok endringene passe bra. Om du derimot har brukt Facebook for å holde nær kontakt kun med noen få så er nok ikke de nye endringene myntet på deg.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen