Slik er NetComs gratistjeneste

Slik er NetComs gratistjeneste

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Som vi kunne fortelle i går, mandag, har NetCom lansert HomeFree, en tjenesten som gjør det mulig å ringe gratis med mobilen. Vi har sett litt nærmere på detaljene i denne tjenesten og kan her forklare hvordan du går frem for å benytte deg av tilbudet.

Les også:

- NetCom lar deg ringe gratis
- NetCom vil du skal ringe billigere
- Sony Ericsson får IP-telefoni

Gratis i 2007

Først og fremst må vi fortelle at HomeFree ikke er helt gratis. Selve tjenesten koster faktisk 99 kroner i måneden. Da er det mulig å ringe gratis via til alle fasttelefoner i Norge. Til mobiltelefoner og servicetorg gjelder takstene til det gjeldende mobilabonnementet.

Videre er det mulig å utvide tjenesten med HomeFree Utland, som for 49 kroner ekstra gir mulighet til å ringe gratis til 28 land verden over. Dette er i første rekke kostnadene som er forbundet med abonnementet.

Det skal imidlertid sies at NetCom kjører en kampanje der tjenesten er gratis ut 2007.

Bruker UMA

For å få denne tjenesten til å fungere må det være en bredbåndstilkobling i det aktuelle hjemmet. NetCom gir abonnentene en trådløs ruter som skal kobles til denne forbindelsen for å kunne benytte mobilen til å ringe over bredbåndsnettet.

Dette gjøres via UMA-teknologi, som er en internasjonal standard for sømløs overføring av samtaler mellom mobilnett og trådløse nettet. Enkelt fortalt betyr det at brukeren ikke vil merke at telefonen bytter over mellom nettene. I stedet får brukeren kun bonusen ved gratistakster der bredbåndstilkoblingen brukes.

Det er for øyeblikket ikke mulig å bruke din eksisterende trådløse ruter til å gjøre dette. Tjenesten fungerer kun med NetComs HomeFree-ruter som støtter UMA. Teknisk sett kan riktignok enhver ruter med UMA-støtte benyttes, men selskapet anbefaler sin egen ruter som har alle de riktige innstillingene allerede installert.

Opptil seks forskjellige personer/abonnement kan kobles opp mot den aktuelle ruteren, dersom alle har et privat fakturabasert abonnement.

Må ha Nokia

Videre er det selvsagt et krav at man har en mobil med UMA-støtte. Problemet er at den eneste mobilen som støtter tjenesten til NetCom for øyeblikket er Nokia 6086. Dette er en foldemobil med relativt beskjedne funksjoner.

Selskapet har imidlertid en kampanjepris på denne mobilen, der det er mulig å få den for én krone, sammen med ruter og tjenesten. Da er kunden bundet til tjenesten og mobilabonnementet ActiveTalk i 12 måneder.

Bruk din gamle telefon

NetCom tilbyr også interesserte i å benytte den gode, gamle fasttelefonen sin sammen med tjenesten. Da vil det enkelt kunne ringes gratis til landene som omfattes av tilbudet uten de store endringene i hjemmet.

Ruteren til NetCom må riktignok kobles opp. SIM-kortet som følger med må puttes inn i ruteren og så må fasttelefonen kobles til. Deretter skal det bare være å ringe. Ruteren vil automatisk bruke bredbåndstilkoblingen for å koble opp samtalene.

For øyeblikket er det imidlertid kun analoge telefoner som fungerer. De som har ISDN-telefoner må derfor uansett bytte telefonen sin for å kunne bruke denne delen tilbudet.

Ring når du er hjemme

En liten ting som er verdt å huske på er at dersom samtalen settes opp hjemme vil det ikke påløpe noen ekstra kostnader hvis det byttes til mobilnett. Dette betyr at det er enkelt å spare litt ekstra penger ved å tenke seg om før husdøren åpnes.

På motsatt side er det også verdt å huske på at det samme gjelder dersom samtalen startes før telefonen er innenfor ruterens rekkevidde. Da vil kostnadene være i henhold til det gjeldende mobilabonnementet hele samtalen.

Dette er gratislandene
I tillegg til at det er mulig å ringe gratis i Norge er det som sagt også mulig å ringe gratis til utlandet med HomeFree Utland. Da vil det kunne ringes gratis til de følgende 28 landene fordelt på Skandinavia, Europa, Oseania og Nord-Amerika.

Andorra, Australia, Belgia, Canada, Danmark, Færøyene, Finland, Frankrike, Hellas, Irland, Island, Israel, Italia, Kypros, Liechtenstein, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, New Zealand, Østerrike, Portugal, Spania, Storbritannia, Sveits, Sverige, Tyskland, USA.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen