Slik er maskinvaren i Iphone 3GS
(Bilde: Apple Inc)

Slik er maskinvaren i Iphone 3GS

Apple har ikke delt all verden med informasjon om hva som faktisk er oppgraderingene i den nye Iphone 3GS, annet enn at den er opptil dobbelt så rask som den vanlige Iphone 3G-modellen. Nå har detaljene om maskinvaren i telefonen begynt å komme frem.

Les også: Test av Iphone 3G »

Raskere prosessor

Det viser seg at Apple har utstyrt 3GS med en ARM Cortex A8-prosessor. Denne prosessoren har fått et ekstra mellomlager med minne, såkalt L2 cache, men det er usikkert hvorvidt den har fått mer L1 cache-minne.

Fordelen med mer cache-minne på prosessoren er at hyppige utførte operasjoner utføres raskere, siden de ikke trenger å lagres i hovedminnet til telefonen.

Mer minne, bedre grafikk

Hovedminnet er for øvrig doblet fra 128 MB til 256 MB RAM. Dette har fordelen at telefonen kan "huske" mer, og slipper å lese fra flashminnet som er mye tregere. Dette åpner også for større programmer på telefonen.

Iphone 3GS har også en grafikkprosessor av typen Powervr SGX, som har en god del høyere ytelse enn grafikkprosessoren du finner i Iphone 3G. Kombinasjonen av prosessor og grafikkmaskinvare er den samme som du finner i Palm Pre.

Egne 3GS-spill?

Det kan tenkes at den oppgraderte maskinvaren vil legge grunnlag for at det kommer egne programmer og spill til Iphone 3GS, som ikke vil la seg kjøre på de eldre telefonene. Spesielt grafikkmaskinvaren åpner for avansert grafikk på telefonen. Mens grafikkprosessoren i Iphone 3G kan generere 100 millioner piksler i sekundet, åpner Powervr SGX for inntil 120 millioner piksler i sekundet, avhengig av konfigurasjon.

(Kilde: anandtech.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen