Slik er LGs nye luksusmobil

Nå har selskapet avslørt hvilke egenskaper den nye Black Label-modellen BL40 skal ha. Dessuten har vi omsider fått lov til å ha den mellom fingrene for å skaffe oss et inntrykk av hva telefonen har å by på.

Funksjonsrik
Det mest oppsiktsvekkende er selvsagt skjermen, som med sine 4 tommer og 21:9-format er som skapt for lommekino. Telefonen spiller DivX uten problemer. Men her er også Turrbo-3G, WLAN med DLNA, GPS, FM-mottaker, FM-sender (for overføring av lyd til en radio).

Telefonen kommer ikke med navigasjon, slik vi helst hadde ønsket oss. Men GPS-assistert Google Maps er på plass, og det fungerer langt på vei som en erstatning for de mer avanserte systemløsningene.

Panorama
Kameraet tar bilder med 5 megapiksler oppløsning, men hvor gode bilder den egentlig tar får vi komme tilbake til når vi får telefonen til test. Til kameraet er det også kommet en ny funksjon for panoramabilder. Ved å sette telefonen i panoramamodus og rotere rolig 360 grader får du et bilde som er satt sammen av tolv bilder. Telefonen vet selv når neste bilde skal knipses.

De 12 bildene skjøtes sammen så start og slutt møtes, og dermed har du en ganske heftig 360-graders visning.

Enkelt
Brukergrensesnittet er S-Class, det samme som i LG Arena, og stort enklere kan et brukergrensesnitt knapt bli. Her er et eget ikon som alltid gir deg direkte tilgang til programmer som er åpne. Skjermtastaturet som dukker opp når vi skal legge inn tekst er så romslig at problemet med feiltasting er minimalt. I tillegg er de norske tegnene på plass, uten at vi må gå omveien om funksjonsknapper eller ”trykk-og-hold”-løsninger.

En annen smart funksjon er løsningen der vi kan tegne symboler på skjermen og knytte disse til programmer i telefonen. Ved å tegne ti ulike symboler på skjermen kan vi åpne ti forhåndsvalgte programmer direkte fra hvileskjermen.


Oversikt
Den brede skjermen er ikke bare ideell for film, men gjør også at vi kan lese meldinger i såkalt dual screen. Det betyr at vi har en liste med meldinger til venstre, og et visningsvindu til høyre, slik vi er vant til fra PC-verdenen. Ved å dreie skjermen 90 grader kan vi veksle mellom å se meldingene med visningsvindu eller som en chattestreng der SMS-samtalene ligger kronologisk i en kolonne.

Nettleseren er rask, og det er mulig å bruke to fingre på skjermen for å forstørre eller forminske bildet. Denne funksjonen finner vi også i andre applikasjoner der dette er relevant.

Lukket operativsystem
Men selv om det er lett å bli fasinert av BL40, så har også denne telefonen sine svakheter. Den kanskje aller største svakheten er at den er basert på et proprietært operativsystem der det ikke er mulig å laste ned andre tilleggsprogrammer enn de som er skrevet i Java.

Funksjonen vi bruker for å zoome er heller ikke like smidig som det vi er vant til fra konkurrenten som var først ute med dual touch.

Kamelknask
Men både værvarsel og nyhetsvarsel (RSS) oppdateres automatisk i såkalte Widgets, og det meste av funksjoner vi kunne tenke oss å installere finnes allerede på telefonen. Dermed blir kamelene vi må svelge så små og søte at vi gleder oss til måltidet. Telefonen kommer i uke 42 eller 43, og prisen vil bli ca 5500 kroner.

I faktaboksen til høyre ser du spesifikasjoenen slik LG oppgir dem.


Ellers finner du flre bilder av telefonen her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen