Slik er Kulturos karaktersystem

Våre karakterer går fra 1 til 10, hvor 10 er det beste, og hvor gjennomsnittet ligger mellom 5 og 6. CD-er og filmer vi vurderer fra 6 til 10 er derfor gode utgivelser, med gradvis tiltagende grad av perfeksjon. Tilsvarende er utgivelser som vurderes fra 5 og ned til 1 svake.

Hvis en utgivelse får 5 betyr det vanligvis at den er akkurat hva man kunne forvente, men ikke noe mer - ganske enkelt. Skal en film eller CD oppnå karakterene fra 6 og oppover må den altså gjøre et eller annet spesielt godt. Dermed kan heller ikke karakteren 5 anses som ”slakt”, men må snarere ses på som et uttrykk for gjennomsnittlighet. Virkelig dårlige utgivelser vil bli belønnet med karakterene fra 3 og ned.

Slik ser Kulturo på 1-10-skalaen, i kortversjon:

  • 10 - Legendarisk
  • 9 - Genial
  • 8 - Svært god
  • 7 - God
  • 6 - Nokså god
  • 5 - Middels
  • 4 - Nokså dårlig
  • 3 - Dårlig
  • 2 - Svært dårlig
  • 1 - Katastrofalt

Mer utfyllende beskrivelser av hver karakter:

10 - Legendarisk

En utgivelse som får denne karakteren, har klart å bevege oss på måter vi bare kunne drømme om, den har dratt oss inn og gitt oss en av vårt livs største opplevelse. Disse filmene og CD-ene er de vi virkelig elsker, dette er utgivelsene vi kjøper to eksemplarer av bare for å ha et av dem i en vakumpakket pose slik at den ikke blir tilstøvet. Dette er utgivelsene som gjorde oss til musikk- og filmanmeldere i utgangspunktet. Dette er en karakter vi deler ut ekstremt sjelden, og kun i spesielle tilfeller med utgivelser som er tidløse, og nettopp, legendariske.

9 - Genial

En utgivelse som får denne karakteren, vil bli husket i lang tid framover. Den er på alle måter en svært sterk prestasjon, og filmen eller CD-en makter å bevege oss på måter som får oss til å fryde oss - konstant. Hvis disse utgivelsene har negative sider, er de uvesentlige for helheten.

8 - Svært god

En utgivelse som får denne karakteren, presterer sterkt på de fleste felt, og har substans nok til å fortsette å være en svært god opplevelse også i årene framover. Disse filmene og CD-ene vil kanskje ikke gå inn i historien som definitive klassikere, og de er ikke nødvendigvis feilfrie, men de har evnen til å gi masse glede for pengene til enhver som måtte være interessert.

7 - God

En utgivelse som får denne karakteren, presterer sterkt på mange felt, og er en film eller CD som mange vil ha glede av. Disse vil for mange lett være verdt pengene, og er en fornøyelse fra start til slutt. Disse utgivelsene har ingen graverende feil, men de mangler også det lille ekstra som må til for å komme enda litt opp på skalaen.

6 - Nokså godt

En utgivelse som får denne karakteren, er ganske god, og mange vil kunne finne glede i denne filmen eller plata. Her er det imidlertid vesentlige problemer som gjør at opplevelsen ikke nødvendigvis er like morsom hele tiden. En god del momenter kunne vært bedre. Disse utgivelsene fortjener absolutt å bli sjekket ut, men vær oppmerksom på at disse utgivelsene ikke nødvendigvis passer for alle.

5 - Middels

En utgivelse som får denne karakteren, er enkelt og greit middels god og vil gi de fleste lyttere en god opplevelse en stund. Vanligvis har disse utgivelsene heller ingen store feil eller mangler, men samtidig mangler de det som huker oss inn og vekker den helt store interessen. Som oftest er ikke disse utgivelsene verdt pengene.

4 - Nokså dårlig

En utgivelse som får denne karakteren, er noe svak, med enkelte vesentlige mangler. Disse CD-ene eller filmene vil dog tilfredsstille den jevne lytter eller seer, men kan i lengden lett bli litt kjedelig.

3 - Dårlig

En utgivelse som får denne karakteren, er svak og har flere vesentlige feil eller mangler. Disse CD-ene eller filmene vil bare av og til være i stand til å underholde.

2 - Svært dårlig

En utgivelse som får denne karakteren, gjør det aller meste svært dårlig. Underholdningsverdien her er så godt som ikke-eksisterende, og ellers har utgivelsen så store feil og mangler at det som måtte være her av kvaliteter, er vanskelig å få øye på. Dette er filmer eller CD-er som vil bli husket som spesielt dårlige.

1 - Katastrofalt

En utgivelse som får denne karakteren, innehar ingen kvaliteter overhodet. Et eller annet har gått fryktelig galt, for dette skulle aldri befunnet seg på markedet. Her fungerer absolutt ingenting, og hele utgivelsen er bare en lang, flau seanse. . Disse utgivelsene vil bli husket som legendarisk katastrofale.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen