Guide

Slik er HDMI 1.4

Den gode gamle Scart-kabelen har gjort sin tjeneste og blitt byttet ut med HDMI, som dagens standardtilkobling mellom for eksempel en flatskjerm og en avspiller. Det har vært flere versjoner av denne kabelen, og nå er versjon 1.4 på full vei inn på markedet.

Versjon 1.4 ble førstegang godkjent andre halvdel av 2009, og vil i den kommende tiden få større betydning for forbrukeren. Vi har sett litt nærmere på den nye versjonen, og her kommer en rask oppsummering på hva den nye versjonen gir deg i forhold til den gamle 1.3 (a,b,c).

3D
De siste dagene har CES-messen hatt dørene åpne, og flere aktører har vist frem sine nye flatskjermer og Blu-ray-spillere med støtte for 3D. Disse produktene vil komme på markedet i løpet av de kommende månedene, og for å overføre filmer med 3D-kvalitet vil du trenge versjon 1.4 (selv om 1.3 ifølge Wikipedia støtter 3D-oppløsning).

Så når de nye flatskjermene, Blu-ray-spillerne og hjemmekinoanleggene dukker opp med 3D-støtte vil det være et must med en 1.4 HDMI-kabel for å overføre 3D-bilder med Full HD oppløsning. Gjelder også for å få menyer i 3D.

Andre funksjoner
Foruten å kunne sende over signaler i 3D kan også den nye 1.4 versjonen av HDMI sende internettsignaler. Den maksimale hastigheten vil være 100 Mbps, slik at du kan overføre filer mellom to apparater.

Oppløsningen er også betraktelig hevet med den nye versjonen. Med 1.4 åpnes det for muligheten til å sende bilder med 3840 x 2160 punkters oppløsning. Siste nyhet for den nye versjonen er en ny retur kanal for lyd.

Vil du lese mer om HDMI 1.4 kan du klikke her.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen