Slik er avgiftsreglene

Slik er avgiftsreglene

Alle kjøp på under 200 kroner er fritatt for toll og moms. Det er selve prisen på produktet som blir lagt til grunn, så det kan komme frakt i tillegg.

Slik gjør du kupp fra utenlandske nettbutikker.

Avgiftspliktig

På bestillinger over 200 kroner, er det nesten alltid tollavgift og moms. Hvis du ikke har bestilt fra utlandet før, vil du få et brev fra Posten der de spør om du vil fortolle varen selv eller om du ønsker at Posten skal gjøre det for deg mot et fortollingsgebyr.

Postens fortollingsgebyr er på kroner 85 for bestillinger på under 1000 kroner. For bestillinger over tusenlappen er det 180 kroner i gebyr. Da blir pakken sendt til ditt lokale postkontor, så betaler du toll og avgifter der.

Det beregnes 25 prosent moms på nesten alle varer. Unntaket er bøker og noen magasiner.

Toll er det hovedsakelig bare klær som får. Tollavgiften er på 10,7 prosent. Ellers er det toll på mat, alkohol og tobakksvarer, men det er jo ikke så veldig aktuelt å bestille på nett.

Bestill hver for seg
Når du kjøper varer for under 200 kroner, er det viktig at du bestiller dem hver for seg hvis du vil unngå toll og avgifter. Ved flere produkter i samme bestilling, beregnes det avgifter på totalbeløpet.

Også hvis man kjøper fritatte produkter som bøker, er det viktig at man ikke får de tilsendt i samme pakke som noe annet.

Her er noen eksempler på hvordan toll og avgifter beregnes.

Andre alternativer
Har du venner eller familie i utlandet, er det verdt å merke seg at du kan motta gaver toll- og avgiftsfritt med en verdi på inntil 1000 kroner.

Hvis man ikke bor så langt fra svenskegrensa, er det også mulig å bestille varer til et postkontor i Sverige. Da må du bruke en poste restante-adresse, så må du hente produktet der. Da slipper du norsk tollavgift, men det er ikke alle nettbutikker som godtar poste restante.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen