Slik er Apples nye sjef

Denne mannen tar over verdens mest verdifulle selskap.

Steve Jobs har gått av som CEO (administrerende direktør) i Apple, og overlatt posisjonen til Timothy "Tim" D. Cook. Det betyr at sistnevnte også vil overta rollen som selskapets frontfigur.

Tim Cook har imidlertid lenge vært i kulissene, og har i perioder vikariert for Jobs. Han startet i Apple i 1998, og har inntil i dag hatt tittelen COO ("Chief Operating Officer"), altså med ansvar for den daglige driften av Apple.

Faktisk var det Jobs som stod bak ansettelsen av Cook, som tidligere har jobbet i Compaq og IBM. Cook skal være ansvarlig for at Apple la ned produksjonen av egne komponenter, og heller satset på å kjøpe disse fra tredjepartsleverandører. Dette har vært avgjørende for Apples suksess de siste årene. I periodene der Cook har vikariert for Jobs som CEO, både i 2004 og i 2009, og da skjedde ingen merkbare endringer i Apples drift.

Les også: Apple er mest verdifult i verden

50-åringen Cook skal etter sigende være hekta på trening. Blant annet liker han å gå turer, sykle og besøke treningsstudioer.

I en tale til universitetsstudenter ved Auburn Univiersity i 2010 understreket han viktigheten av å bruke intuisjon når man skal ta store avgjørelser. Han fulgte opp med å si at grundige forberedelser og hardt arbeid var nødvendig for å kunne handle på magefølelsen.

Cook har også styreverv i sportsutstyrsgiganten Nike. I fjor tjente Cook intet mindre enn 320 millioner kroner totalt, ifølge Forbes.

Les også: Steve Jobs går av som Apple-sjef

(Kilder: Forbes, e24, CNN, Priyo )

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen