Slik bruker du mobilen i julen

En undersøkelse viser at mobilvanene endres i juletider. Mens yngre mennesker gjerne "tar seg fri" fra mobilen, anser ni av ti mennesker over 60 år seg som tilgjengelig på mobil i julen.

Les mer:

- Mobiltelefon står øverst på ønskelista
- 10.000 uten mobil til jul
- 10 gratis mobilspill for helgen.

Kontakter gamle kjente

Fire av ti nordmenn bruker dessuten mobilen til å holde kontakt med venner som har gått i glemmeboken. Av unge mennesker er det hele to av tre under 30 år som kontakter "forsømte" venner rundt jul. Finnmarkingene generelt har kanskje dårligst samvittighet ettersom hele 55% gjenopptar kontakten via mobilen i jula.

Tromsværingene er mer glade i å sende MMS-er enn julekort.  40% av landets samlede befolkning foretrekker å sende bildemeldinger, mens dette gjelder for hele 52% i Troms fylke.

Undersøkelsen er utført av Perduco på vegne av Netcom og omfatter 1900 personer

- Vi spår et nytt rekordår for antall sendte julemeldinger, og kommer tilbake med ferske tall andre juledag. I år som tidligere kommer mobilnettet helt sikkert til koke av meldingstrafikk i dagene rundt julaften, spår kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i Netcom.

Eldre mennesker
Vederhus har også en teori på hvorfor eldre mennesker sitter parate ved mobiltelefonen i jula:

- Kanskje er de eldre enda mer kontaktsøkende i høytiden, samtidig som mange venter på bildemeldinger og SMS-hilsener fra barn og barnebarn.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen