Slik bruker du Cool'n'Quiet på Athlon 64

"Cool'n'Quiet" kan sammenlignes med PowerNow! som finnes på en rekke prosessorer for bærbare datamaskiner. Måten "Cool'n'Quiet" opererer på er at den justerer klokkefrekvensen etter hvor mye last det er på systemet. I praksis betyr dette at strømforbruk og varmeutvikling går ned. Videre fører dette til at hastigheten på CPU-vifta kan senkes og støynivået minker.

Aktivering av "Cool'n'Quiet" gjøres ganske enkelt ved å installere en liten softwarepakke. Denne gjør at man kan aksessere instillingene gjennom kontrollpanelet i Windows. Dersom man bruker Athlon 64 3200+, vil klokkefrekvensen bli senket til 800 MHz ved minimal last og økes etter behov. 3200+ har standard reell klokkefrekvens på 2 GHz.

MSI har publisert en guide på sine nettsider for hvordan man aktiverer "Cool'n'Quiet". Så lenge prosessorens modellnummer slutter med enten AO" eller "AP", kan denne funksjonen brukes.

Ved hjelp av kontrollpanelet til MSI kan man også kontrollere temperaturen på prosessoren slik at det er mulig å optimalisere ytelsen til CPU-vifta og gjøre systemet mest mulig støyfritt.

Du kan lese hele guiden hos MSI her: How to Use AMD Cool'n'Quiet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen