Slik blir Windows Mobile 2004

Microsofts operativsystem for mobiltelefoner og PDAer, tidligere kjent som Smartphone og Pocket PC og i disse dager kjent som Windows Mobile, har begynt å lage stadig mer lyd i mobilbransjen. Motorolas MPx200 dominerte nyhetsoverskriftene da den ble annonsert tidligere i år, og kommende mobltelefoner som Mitac Mio 8380 og Qtek 8080 har gitt ytterligere omtale.

Nå har Microsoft gitt de første antydningene om hva vi kan forvente i kommende versjoner av Windows Mobile, og med dette gitt en viss pekepinn på visjonene selskapet har for fremtidens mobile enheter. Dette er dermed trolig dette vi vil få møte i Windows Mobile 2004, når det ankommer markedet en gang til neste år.

Den største nyheten var selskapets satsing på høyere oppløsninger. De siste månedene har vi sett PDAer som Toshiba e805 og Sharp Zaurus SL-6000 vise frem 480x640 pikslers skjermer, såvel som stadig heftigere mobilskjermer med opp til 240x320 pikslers oppløsninger i enkelte japanske modeller. Microsoft vil støtte opp om denne utviklingen ved å legge til støtte for slike høye oppløsninger i sitt operativsystem, både i landskaps og portrett-modus.

En annen nyhet var selskapets planer om å integrere DirectX i Windows Mobile. Denne samlingen av spill og 3D-relaterte utviklings-biblioteker har revolusjonert spilling på Windows-platformen de siste årene, og Microsoft håper nå på å kunne transformere spill på mobiltelefoner etter samme prinsipp.

Den største fordelen ved å integrere DirectX i mobiltelefoner, er at selskaper som utvikler spill for datamaskinen allerede er kjent med programvaren og lett kan ta erfaringer fra PC-platformen med seg når de skal utvikle spill for mobiltelefonen. Denne forenklingen bør sikre at flere utviklere satser på Windows Mobile fremfor andre mer kompliserte alternativer.

Microsoft vil bidra ytterligere til denne forenklingen ved å legge til støtte for Windows Mobile i programmeringsverktøyet Visual Studio, som innebærer at programmere vil kunne bruke den samme programvaren enten de skal kode for datamaskiner eller mobiltelefoner. Dette burde over tid bidra til en større tilstrømming av programvare og spill til Windows Mobile-platformen.

Det skal bli spennede å se hva den mektige Symbian-alliansen har på lager for å møte trusselen fra den stadig mer aggressive programvaregiganten.


relatert stoff

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen