Slik blir UIQ 3.1

(Alle bilder: All about Symbian)
(Alle bilder: All about Symbian)

I disse dager slipper UIQ en ny versjon av menysystemet sitt, versjon 3.1.

UIQ er menysystemet som brukes på blant annet Sony Ericssons W950i, M600, P990i og på flere av Motorolas smarttelefoner.

Den nye varianten har en rekke forandringer og forbedringer. I følge UIQ Developer Community har menysystemet fått en Java-oppgradering, og det skal i tillegg være enklere å navigere frem og tilbake i de ulike programmene.

UIQ 3.1 har også støtte for å vise bilder og ikoner i vektorformat. Det betyr at bildene kan forstørres opp og ned uten at kvaliteten forringes, og skal gi utviklere større frihet når de lager grafikken til UIQ 3.1.

Den nye versjonen av UIQ har også støtte for animerte ikoner i programvelgeren.

Den tredje versjonen av UIQ opprinnelig ble sluppet i februar i 2004, og var den første utgaven av menysystemet som kunne brukes på telefoner uten trykkfølsom skjerm.

Temaer i UIQ 3.1
Temaer i UIQ 3.1

Det er allerede lansert en mobiltelefon med UIQ 3.1, nemlig Motorolas Rizr Z8. Du kan lese mer om telefonen i saken "Ny Motorola klapper seg rundt ansiktet ditt".

PS: Har du en telefon med UIQ 2 og synes menyene går tregt? Programmet Tweak Peaks skal gjøre menyene i UIQ kjappere ved å fjerne alle ekstraeffekter. Du kan lese mer om Tweak Peaks i saken "Få kjappere menyer i UIQ".

(Kilder: All about Symbian, Engadget Mobile, UIQ Developer Community, UIQ.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen