Slik blir teknologien sexy

Det er ikke alltid like flott med teknologi.

Med lommene fylt opp av dingser kan det være vanskelig å bevege seg.

Heldigvis er det noen som tar ansvar for at du både kan bli sexy og mobil selv om du er en smule teknofil.

Se billedgalleri her.

Fremtidens kleskolleksjon
På Cebit messen er det nemlig et eget område satt av for selskapene i Smartextiles. Dette er en gruppe foretak som går inn for å lage klær som både ser bra ut og er funksjonelle.

Lades med solen
Alle klærne her er utstyrt med batterier som lades opp med solen. På en fin dag kan du uten problemer ta med deg laptopen på tur, uten å frykte for at batteriet går tomt.

- Vi tar i bruk sollysets energi for å lade opp interne batterier i våre vesker. Du kan til og med lade en bærbar maskin med våre vesker, forklarer Filiz Yanc fra selskapet Sunload til Teknofil.


Kan lade alt
Sunload har spesialisert seg på vesker, men du kan også få jakker, gensere og bukser med lignende system. Via et mykt solcellepanel plassert på klærne kan du lade det du måtte ønske.

- Vi har universaloverganger som betyr at du kan lade mp3-spillere, mobiler, kameraer eller det du måtte ønske, forklarer Yanc.

Størrelsen på både de interne batteriene og solcellepanelene varierer fra de forskjellige produktene. Du kan både få jakker med store paneler på ryggen og gensere med mindre paneler på ermet.


Vil lage produkter som blir brukt
Her er det designet som teller. Og selskapene har gjort en hard innsats for å gjøre produktene ikke bare anvendelige, men også designmessig pene.

- For oss er designet svært viktig. Vi ønsker ikke å skape en interessant teknologi som ingen vil bruke. Vi har derfor jobbet hardt for å integrere teknologien i design som folk faktisk vil bruke, påpeker Yanc.


Strålende fremtid
Foreløpig er ikke distribusjonen den største. Sunload sine bagger selges for eksempel kun via deres nettbutikk, men Yanc ser for seg en strålende fremtid med solen.

- Jeg håper at om få år har alle en bag fra oss. Grunntanken er å være mobil selv om du bruker teknologi og med dagens utvikling har dette utvilsomt et stort potensial, forklarer Yanc engasjert.


Så får vi bare håpe at også Norge får nok sol fremover til at også vi i nord kan kle oss i teknologi.

Se galleri av teknologitekstilene her
.

Les også:
Nytt og gammelt på Cebit
.
Messe med miljøfokus
.
Det vakreste fra Hannover
.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen