Slik blir nye Windows Mobile

Da microsoft lanserte Windows Mobile 6.0, kunne de by på Vista-liknende design og en betydelig oppgradering av brukergrensesnittet. Så kom Apple med sin miniversjon av OS X og et brukergrensesnitt for berøringsskjermer. Iphones nettleser benyttes mer enn Windows CE, til tross for Microsofts likegyldige uttalelser tidligere i år. Windows Mobile ligger altså litt etter med brukervennligheten, og dette har de absolutt tenkt å gjøre noe med.

Les mer:

- Mobil fildeling blir stort i 2008
- Office 2007 på din mobil
- Smartmobilen med sorte diamanter

Microsoft jobber nå med to prosjekter, en mindre oppgradering til Windows Mobile 6.1, men også en helt ny utgave av operativsystemet. Dette vil naturligvis bli Windows Mobile 7.0, med kodenavn Photon. Et helt galleri av 6.1-versjonen er sluppet ut av Boy Genius på denne siden. Bildene viser et enklere brukergrensesnitt, med mindre "rot" enn på tidligere versjoner. En ny og klarere skrift, zooming, klipp- og lim-funksjoner i Internet Explorer og autokonfigurasjon av Activesync for e-post. I tillegg gjør Microsoft det lettere å bytte oppgaver/programmer ved å legge til en standarisert oppgavebehandler til plattformen.

Når det gjelder Windows Mobile 7.0 har vi ikke lykkes i å finne bilder, men vi vet at Microsoft planlegger å gjøre helt om på en rekke programmer. Internet Explorer skal bli vel så funksjonell og enkel som Safari, men også e-post og sms-funksjonalitetene skal bli totalt omprogrammert. Brukergrensesnittet skal bli enda mer brukervennlig enn i 6.1.

Etter versjon 7.0, hinter Microsoft om en Windows Mobile 8.0, med et helt nytt design. Detaljer vil de ikke komme med, men selskapet lover finesser som å  kunne gå fra en persons adresse i kontaktinfoen til et kart med veianvisninger til hvor de bor. Det virker som om Apple kan være litt av drivkraften bak denne trangen til innovasjon, og bra er det for Windows Mobile smarttelefon-brukere.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen