Slik blir Nokias nye menyer

Hvilemodus kan nå vise ikoner til venstre. (Foto: Mobile-review.com)
Hvilemodus kan nå vise ikoner til venstre. (Foto: Mobile-review.com)
Oppgavebehandlingen som viser nå flere programmer, og en beskrivelse. (Foto: Mobile-review.com)
Oppgavebehandlingen som viser nå flere programmer, og en beskrivelse. (Foto: Mobile-review.com)
Bildergalleriet i den nye S60-utgaven har fått støtte for geomerking.
Bildergalleriet i den nye S60-utgaven har fått støtte for geomerking.

Nokias S60-menyer er oppdatert til "S60 3.ed feature pack 2". Det kronglete navnet forteller de innvidde at det er snakk om en ny utgave av systemet som gir flere funksjoner til telefonen. Feature pack 2 vil blant annet gi deg en ny hvilemodus.

Les også:
Sniktitt: Nokia N96 »
Slik bruker du S60 »

Det er Mobile-review.com som har tatt en nærmere titt på den nye S60-utgaven. Skjermskudd fra N96 viser en rekke nyheter i forhold til dagens nyeste utgave, som er Feature pack 1.

Sett tider for profiler

På nye S60-telefoner vil det blant annet bli mulig å sette tidspunkt for når en profil utløper. Du kan da for eksempel automatisk sette telefonen din til å være lydløs fra midnatt til klokken sju om morgenen om du ikke vil bli forstyrret på natten.

Oppgavebehandleren har også fått seg en ansiktsløfting. Nå kan du få opp åpne programmer i en eller flere rekker nederst på skjermen, i motsetning til én rad på siden, slik som i dag. Når du markerer et ikon for et åpent program, vil du få opp en beskrivelse av programmet slik at du har mer å forholde deg til enn bare et ikon.

Ny hvilemodus

I hvilemodus vil snarveien kunne vises som en rad på venstre side av skjermen, i stedet for øverst. Ved å markere et ikon i raden, for eksempel kalenderen, vil du få opp kommende avtaler. Du kan også velge å ha den gamle typen aktiv hvilemodus.

I tillegg har en rekke funksjoner som telefonboken, meldingsverktøyet, musikkspilleren, radioen, og bildegalleriet blitt flikket på. Ikonene i menyene har også blitt pusset opp mange steder.

Ikke mulig å oppgradere

Det er ennå en stund til det nye menysystemet dukker opp på markedet. Foreløpig er det kjent at blant annet Nokia N96 vil komme med den nye utgaven.

Du kan for øvrig ikke oppgradere din gamle S60-telefon til Feature pack 2, så om du vil nyte godt av forbedringene må du handle en ny telefon.

Du kan se nesten 400 bilder av Feature pack 2 på Mobile-review.com »

(Kilder: Mobile-review.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen