Slik blir neste Windows

Alle de store navnene innen IT og teknologi er samlet på konferansen All Things Digital denne uken. Microsoft er også til stede.

De lot ikke anledningen til å presentere noe stort gå ifra seg.

Viste fremtiden
Steve Ballmer var nemlig ikke snauere enn at han lot media og publikum få en forsmak på neste versjon av Microsoft sitt operativsystem, Windows 7. Operativsystemet skal etter planen være klart i slutten av 2009, men allerede nå kunne Ballmer vise frem flere sofistikerte funksjonaliteter.

For å virkelig kunne bruke operativsystemet vil du nok måtte regne med å bytte ut den gamle skjermen din. Her er nemlig trykkfølsomhet i fokus.


Det blir fullt mulig å ta det piano med Windows 7.

Vil relansere Paint
Billedbehandlingsprogrammet Paint har lenge vært en funksjon som har fulgt med Microsofts operativsystemer som en lydig hund. Seriøse billedbehandlere ler derimot godt av programmet. Det vil derimot Microsoft endre i sin neste versjon. Da skal det nemlig bli mulig å tegne direkte på skjermen med fingrene.

Slik som på Microsoft sitt Surface bord skal det også bli mulig å hente frem bilder og kontrollere dem direkte på skjermen. På denne måten skal det bli langt mer brukervennlig å vise frem for eksempel ferieminner, eller holde en presentasjon for et publikum.

Du kan selv se flere av funksjonene Microsoft planlegger i sitt nye operativsystem i videoen her:

(Artikkelen fortsetter nedenfor)Satser på brukervennlighet
Hvordan det nye operativsystemet vil fungere ellers er fortsatt uvisst, men det er tydelig at Microsoft jobber hardt for å ta opp kampen mot Apple som vinner en stadig større del av maskinmarkedet.

Apple er kjent for sin gode brukervennlighet, det er nettopp dette området det ser ut som om Microsoft her vil forbedre i sitt system.


Billedfremvisningsmuligheter får stort fokus i Windows 7.

Frykter ikke Apple
Steve Ballmer selv bedyret på konferansen at han ikke frykter Apples store suksess.

- Det er mye innhold i Windows 7 og vårt mål er å, i samarbeid med våre hardwarepartnere, å produsere fantastiske PC-er. Vi selger 270 millioner PC-er årlig, Apple selger 10 millioner. Apple er veldig suksessfulle, og det er vi også, sa han i en samtale med Walt Mossberg og Kara Swisher, ifølge Engadget.

Selv ser vi frem til at Microsoft letter enda mer på sløret for sitt nye operativsystem. At dette har potensiale til å bli spenstig er det ingen tvil om. Hvor nyttig det er gjenstår å se.

Du kan se flere bilder hos Gizmodo av det nye operativsystemet her
.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen