Slik blir neste versjon av Iphone

For etter utsettelser og en ventetid som allerede føles lang nok, har Apple endelig sluppet sitt utviklingsverktøy til Iphone. Nå skal de som vil lage programmer som gjør den populære mobiltelefonen enda bedre.

Problemet er bare at ventetiden for brukerne blir enda lenger. Alle de forbedringene som vil komme vil ikke brukerne få før programvaren til Iphone oppdateres til versjon 2.0. En versjon som ikke kommer før i juni.

Endelig Exchange
Under presentasjonen av hvor veien går videre får Iphone kunne Apple vise frem ting som tyder på at selskapet har tatt noe av kritikken mot telefonen mot seg. Ikke minst viser det seg nå at Apples mobiltelefon endelig får Exchange-støtte.

Selskapet har lisensiert Microsofts ActiveSync-teknologi for å kunne koble Iphone direkte opp mot Exchange-servere. Kontakter, mail og kalendere kan da enkelt synkroniseres mot bedriftens servere. Brukergrensesnittet vil også være identisk med dagens løsning. Kontakter kommer inn i Iphones vanlige kontaktregister, kalender inn i Calendar-applikasjonen og e-post går rett inn i mail.

I tillegg til disse, som er de funksjonene som oftest blir brukt, kan Exchange-støtten også brukes til at IT-avdelinger kan slette alle data på en Iphone som eventuelt har blitt stjålet.

Selges via Itunes
Selv om Exchange-støtten er en stor nyhet og det viktigste for at store bedrifter skal ta i bruk mobilen er det utviklingsverktøyet som er det viktigste som kom ut av gårsdagens presentasjon.

Allerede nå kan utviklingsverktøyet lastes ned fra Apple. Det krever imidlertid en registrering hos Apple, i tillegg til en avgift på minst 99 dollar (506 kroner). På utviklersidene til selskapet finnes det også en rekke videoer som viser hvor enkelt det er å lage nye spill og programmer til mobilen.

Flere aktører ble også dratt frem under presentasjonen for å fortelle om sine planer. Blant annet kom Electronic Arts med nyheten om at Iphone i september kommer til å få en utgave av det nyskapende spillet Spore.

Programmene som utvikles skal selges via Itunes og vil gi utviklerne 70 prosent av inntektene, mens Apple sitter igjen med 30 prosent. Det vil imidlertid bli mulig med gratisprogram.

Vil gi bort millioner
For utviklerne er det også gode nyheter at investeringsselskapet Kleiner Perkins Caufield & Byers lanserte investeringsfondet Ifund på 100 millioner dollar (511 millioner kroner). Dette fondet skal brukes til å investere i de som utvikler nye applikasjoner til Iphone.

- Vi tror flere viktige nye selskaper vil dukke opp når denne nye plattformen utvikles, og Ifund vil gi dem muligheten til å oppnå sitt potensial, sier partner John Doerr i Kleiner Perkins Caufield & Byers.

Du kan ellers se video av hele presentasjonen til Apple på nettsidene til selskapet.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen