Slik blir N95 enda kulere

Som vår egen test viser er nemlig Nokia N95 spekket med kule funksjoner. Noen kaller det den beste mobilen i norske mobilbutikker om dagen. Det drar selvsagt opp at telefonen har et fem megapikselkamera og GPS innebygd. Nå kan imidlertid du ta grep for å gjøre mobilen enda kulere.

Geotagging

Et av moteordene om dagen er nemlig Geotagging. Dette betyr enkelt forklart at bilder assosieres med den aktuelle GPS-posisjonen der bildet ble tatt. Ved hjelp av ekstra programvare blir dette mulig på Nokias flaggskip.

Programmet ShoZu er kjent for blant annet å forenkle opplasting av mobilbilder til den populære bildetjenesten Flickr. Versjon 3.1 av programmet er imidlertid oppdatert med en Geotagging-funksjon som skal fungere med Nokia N95. Når bilder lastes opp til Flickr følger GPS-posisjonen med og bildet blir ”montert” på et kart hos Flickr.

For øyeblikket er det kun snakk om en tidlig versjon, som går for å være en smule ustabil. Blant annet må telefonens GPS være på. Dette må gjøres manuelt ved å starte mobilens egne GPS-programmer. Dette krever sitt av både minne og batteri, noe som har ført til at ikke alle bildene kommer frem til Flickr.

Privatliv

Shozu jobber imidlertid iherdig for å få laget en versjon som fungerer bedre på Nokia N95. Selskapet hevder de blant annet prøver å få til en versjon der programmet selv kan aktivere GPS-enheten. Men det er kanskje andre aktuelle problemstillinger også?

Ikke for å virke hysteriske, men for noen kan det nok være et tema at kombinasjonen bilder, GPS og opplasting til nettet legger spor som minsker den private sfære. Men det er det kanskje ikke så mange som bryr seg om i disse Facebook-tider?

nettsidene til ShoZu kan du laste ned en versjon av programmet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen