Slik blir jobben morsommere

Arbeidsdagene kan ofte virke trege og langsomme. Spesielt når sola skinner ute og ferien ennå er en måned unna. Det er likevel ingen grunn til å fortvile, det er fullt mulig å gjøre arbeidsdagen mer interessant ved hjelp av en spøk eller to. Om du fortsatt har jobb etter dette er en helt annen sak.

Ved hjelp av dine kollegaers tekniske dupeditter og datamaskiner skapes det store muligheter for å utføre en practical jokes. Mulighetene er så og si uendelige, men nettsiden Techcult har laget en liste over noen av de beste. Her er våre favoritter:

Internett? Ikke i dag
Noe av det mest irriterende når du er på jobb er når nettlinjene går ned. Det er ille nok at du ikke får sendt mail, eller lastet ned det siste høringsnotatet. Verre er det at du heller ikke fåt tilgang til de morsomme videoene på Youtube, eller spilt en runde på favorittnettspillet ditt. Enda verre er det om maskinen restarter hver gang du logger deg på.


Noen kjappe tastetrykk irriterer vettet av kollegaene dine.

Om en av dine kollegaer går fra maskinen sin et øyeblikk kan du kjapt gå inn på dennes maskin. Høyreklikk så på ikonet for den nettleseren din kollega bruker. Klikk deg inn på "properties" eller "egenskaper" og bytt ut målet som står med: "%windir%\system32\shutdown.exe -r -t 00".

Din kollega vil garantert få fnatt når maskinen slår seg av hver gang Internett skal åpnes. Bare pass på at den utvalgte har en god porsjon humor og i tillegg har lagret det den jobber med. Ellers kan det hende det er du som slås av.

Desktopen som ikke vil adlyde
En annen god spøk som er like utspekulert, og kanskje enda morsommere for deg, er å bytte ut bakgrunnsbilde på din kollegas operativsystem. Men ikke med hva som helst. Ta et skjermbilde av din kollegas desktop. Lagre bilde, og legg det som bakgrunn. Ta så vekk alle de ekte ikonene som ligger på desktopen og se hvor lenge kollegaen din blir sittende og trykke på ikonene uten at maskinen reagerer.


Desktop eller bakgrunnsbilde?

Sjefen din vil nok ikke bli like glad for at effektiv arbeidstid kastes vekk, men det er ingen grunn til at du ikke skal få en god latter.

Maksinen som fornærmer deg
Et annet triks du kan gjøre er å gå inn i din kollegas wordprogram eller outlookprogram. Still så inn programet til å automatisk korrigere din kollegas navn med "tufs", "klossmajor" eller andre fornærmende utrykk. En maskin som automatisk fornærmer vedkommende vil nok komme som en overraskelse.

Ta kontrollen
En ekstern mus kan gjøre dagen din ekstra morsom. Bare plugg inn USB-motakkeren i en uvitende kollegas maskin mens denne er borte for å hente en kaffe eller lignende. Med denne kan du både åpne og lukke programmer mens din kollega forstår mindre av hva som skjer. Legg inn et dokument med bilde av et spøkelse og teksten "Jeg er hjemmsøkt!" som du åpner før spøken blir avslørt for å få en snasen avsluttning på spøken.


En trådløs mus kan gi deg mye moro.

En evig ventende maskin
Et annet triks du kan gjøre med musa er å endre pekeren fra normal til timeglass i maskinens kontrollpanel. Dette vil medføre at kollegaen din vil vente en god stund på at maskinen skal bli ferdig med å summe seg. Det vil neppe hverken kollegaen din eller maskinen gjøre med det første.

Bytt ut velkomstmelodi
I kontrollpanelet er det også mulig å bytte ut din kollegas velkomstmelodi. De fleste med respekt for sine kollegaer og vettet i behold, har for lengst skrudd av denne. Nå er det din tur til å legge inn noe sært på din kollegas maskin. Skru så volumet på fullt og skru av maskinen. Når kollegaen din kommer tilbake vil han eller hun utvilsomt undre seg over at maskinen er skrudd av, men ikke like mye som når hva enn du har lagt inn som velkomstmelding spruter ut av høytalerne.

Benytt deg av Bluetooth
Bluetooth headset kan virkelig redde en kjedelig arbeidsdag. Ved hjelp av dette kan du ta ansvaret for alle dine kollegaers mobiler. Det faktum at de ikke kan høre noe som helst av samtalene som kommer inn, vil utvilsomt være verdt et smil eller to. Bare pass på at du ikke ødelegger for viktige samtaler. Da forsvinner nok smilet fort.


Bluetooth kan gi deg mye moro.

Syke syke keyboardet
August Dvorak hadde i sin tid en glimrende idè. Han lagde et nytt oppsett for et keybord som skulle være enda mer effektivt enn dagens. Merkelig nok så ble dette oppsettet aldri populært, kanskje fordi folk flest allerede hadde brukt qwerty-løsningen en god stund. Likevel har godeste Hr. Dvorak lagt opp til en herlig spøk for deg. Her er oppskriften på hvordan du kan gjøre din kollegas tastatur komplett uforståelig. Bare pass på at du klarer å stille tilbake innstillingene etterpå. Om du lærer deg keyboardsnarveien for kjapt å endre denne innstillingen kan du ha mye moro med din kollega som vil bli svært overrasket over at tastaturet oppfører seg hver gang du prøver.

Hvor er lyden?
Om du virkelig vil gjøre dagen forferdelig for din kollega kan du kjøpe Thinkgeeks annoy-a-tron. Dette er en liten magnetisk dings som gir fra seg en liten lyd i ny og ne. Den vil utvilsomt irritere vettet av dine kollegaer, men samtidig er den nesten umulig å finne. Det spørs om den ikke vil irritere vettet av deg også i løpet av en arbeidsdag.


Denne dingsen fra Thinkgeek irriterer vettet av kollegaene dine og kanskje også deg.

Med disse spøkene skal du være godt sikret mot en kjedelig arbeidsdag. På den annen side er det ikke sikkert dine kollegaer synes dagen blir fullt så morsom med dette. Pass på at du klarer å stille tilbake de tekniske endringene du har gjort på dine kollegaers maskiner, det blir neppe populært om IT-avdelingen blir kalt ut og bruke sin tid på å rette opp endringene etter dine spøker.

Om du vil ha mer inspirasjon kan du lese om flere morsomheter hos Techcult.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen