Slik blir Intels nye SSD-er
Teknofil

Slik blir Intels nye SSD-er

Å bytte ut din gamle harddisk med en SSD (minnedisk) er kanskje den beste enkeltoppgraderingen du kan gi en litt sliten datamaskin. En god SSD vil kunne sørge for raskere oppstart, mindre støy og varme og bedre ytelse i flere programmer.

Les også: Få raskere PC med SSD

Ulempen med disse minnediskene er at de har liten kapasitet og høye priser. Men nå vil dette snart forandre seg.

Tredje generasjon X25-M
Intel er kjent for å sette sammen noen av de beste SSD-ene på markedet, og for vanlige forbrukere er det modellen X25-M som gjelder. Tidligere i år tok vi også en kikk på andregenerasjons-utgaven på 80 GB, som da kostet rundt 1900 kroner.

Nå har spesifikasjonene til neste generasjon X25-M blitt kjent, og vi får nå mer plass å boltre oss på. I tillegg til dagens størrelser på 80 og 160 GB får vi også modeller på 300 og 600 GB.Av andre gode nyheter med 3. generasjons SSD-er er at de er også er kjappere, har bedre levetid og er sikrere. Den eneste ulempen vi ser er at de også har et høyere strømforbruk, spesielt når de jobber.

Prisene er ikke kjent, men det som er sikkert er at den kommende generasjonen vil bruke et flashminne som er produsert på 25 nanometer (nm, 1 nm er 1 milliarddels meter) produksjonsteknikk, mot 32 nm på 2. generasjons X25-M. Ifølge AnandTech vil dette gi oss dobbelt så stor kapasitet på samme fysiske plass, og at det bortimot tilsvarer en halvering av flashminneprisene.

Les også: Verd å vite om SSD

Men om vi får oppleve at SSD plutselig går til "halv pris" er et annet spørsmål. Kjente faktorer som tilbud og etterspørsel gjør jo at markedet vil gjøre litt som det vil. Men at du vil få mer SSD for mindre penger er det ingen tvil om.

Akkurat når vi ser de nye minnediskene i butikken er litt usikkert, men etter planen skal de i hvert fall være på markdedet i løpet av første kvartal 2011.

Spillere bør også vurdere SSD:
For harddisken din ødelegger spillgrafikken

Kilde: AnandTech

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen