Slik blir gratisutgaven av Office 2010

Det har vært kjent fra før av at Microsoft kommer til å tilby gratisutgave av Office blant de forskjellige Office 2010-pakkene som lanseres til sommeren, men nå kommer Microsoft med flere detaljer rundt denne spesielle utgaven.

Office Starter 2010

Gratisutgaven har fått navnet Office Starter 2010, og ble utviklet med tanke på å erstatte Microsoft Works.

Meningen er at gratisversjonen skal kunne tilbys ferdig installert i nye PC-er. Ifølge Microsofts estimat kommer 80 prosent av nye PC-er til å ha Office Starter ferdig installert.

Redusert Word og Excel med reklame

Office Starter 2010 kommer til å vise reklame, og bestå av reduserte utgaver av Word og Excel. Det vil dukke opp ny reklame hvert 45 sekund, som for det meste vil promotere Microsofts egne produkter, eksempelvis vil den oppfordre brukerne til å kjøpe betalversjoner av Microsoft Office. Meningen er at overgangen fra Office Starter 2010 til en av betalversjonene skal være så enkel som mulig, dersom brukeren bestemmer seg for å oppgradere.

Reklamen kommer ikke til å bli tilpasset brukeren, det vil si Microsoft kommer ikke til å skanne et dokument for å kunne tilpasse reklamen til en bestemt bruker, sier Chris Capossela, senior visepresident hos Microsoft til nettstedet cnet.com.

Office Starter støtter ikke makroer, og den vil ikke automatisk kunne opprette innholdsfortegnelse for innholdet i et dokument. Videre vil ikke brukere av Office Starter kunne legge inn kommentarer i dokumenter, og ikke kunne opprette pivot-tabeller.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen