Slik blir fremtidens smarttelefoner

Alternativ tekst mangler
Fremtidens smarttelefon er mer moro og mindre telefon.

Det selges flere og flere smarttelefoner. Men hvordan ser fremtiden til disse telefonene ut? PDA- og smarttelefonekspert Adama D. Brown hos Brighthand.com skriver i en artikkel at produsentene må begynne å tenke nytt om de vil overleve i fremtiden.

Brown mener at smarttelefonprodusentene har blitt altfor opptatt av telefoni, og at de har mistet fokus på å videreutvikle produktene sine. Det er ikke nødvendigvis telefoni folk vil ha, tror Brown.

Brown tror heller ikke at smarttelefoner kommer til å ta over for vanlige "dumme" telefoner med det første, og at de vanlige telefonene kommer til å gi smarttelefonene mye hardere konkurranse.

Undeholdning
Fremtidens PDA-er og smarttelefoner vil ha mest fokus på underholdning, tror han, og peker på suksessen til iPod. Men iPod og alle konkurrentene har ikke nubbsjans mot hva som kan gjøres med smarttelefoner om produsentene bare vil.

Ipod er en svært effektiv musikkspiller, men ikke særlig mer enn det. Om Apple vil lage en spiller som kan vise video på en skikkelig måte, koble seg til nett for å laste ned nye sanger, nettleser og flere funksjoner, må dette utvikles fra bunnen. Et simpelt system som iPod lar seg nemlig ikke skaleres opp på en enkel måte.

Innebygde muligheter
Smarttelefoner har disse mulighetne fra før, skriver Brown. En hvilken som helst produsent kan for eksempel i dag installere 8 GB minne i telefonen, en stor og trykkfølsom skjerm og internettforbindelse uten å måtte utvikle et operativsystem for dette fra bunnen av.

Brown ser for seg at en fremtidig smarttelefon er mye mer enn en telefon. Hva med å for eksempel integrere GPS, slik at brukeren kan ha forskjellige spillelister ut i fra hvor han er, eller i hvilken hastighet han beveger seg i. Eller hva med et system som kan gjenkjenne musikk og laste den ned for deg uten at du trenger å vite hva sangen heter på forhånd. Produsentene kunne også utvikle en ladestasjon som tar opp TV-programmer og overfører dem direkte til smarttelefonen, skriver Brown.

I følge Brown kan den produsenten som vil lage smarttelefoner med slike funksjoner, klare å ha produktet ute i butikkhyllene allerede til jul.

Gigantene kan bli miniatyrer
Dersom produsentene ikke klarer å henge med i svingene, kan de dukke under i konkurransen, tror Brown. Og det kan like godt gjelde en gigant som Nokia. Se for eksempel på Kodak, som var en av verdens største og viktigste kameraprodusenter. De klarte ikke å forutse den digitale revolusjonen, og i dag fullstedig forbikjørt av Canon, Nikon, og til og med PC-produsenten HP.

(Kilde: Brighthand.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen