Slik blir fremtidens Firefox


Bilde: humanized.com

Ifølge PC World.com skal Mozilla snart starte å eksperimentere med et helt nytt brukergrensesnitt for Firefox og andre produkter fra selskapet.

Grensesnittet skal bli "humanisert", noe som innebører at brukerne i større grad skal ha muligheten til å gjøre det vedkommende selv ønsker.

Basert på ENSO

Konseptet bygger på programmet ENSO som er utviklet av selskapet Humanized. Mozilla har visstnok ikke kjøpt opp selskapet, men Mozilla skal ha fått flere av utviklerne fra Humanized på sitt lag.

ENSO er et program som gjør at brukeren får raskere tilgang til programmer som vedkommende har behov for i sitt arbeid på en PC. Det kan for eksempel være kalkulator, ordbok, leksikon eller et annet spesifikt program.

Programmet kjører i bakgrunnen og gir brukeren muligheten, via hurtigtasten CapsLock, med enkle kommandoer til å få tilgang til programmer. Brukeren trenger samtidig ikke å forlate det programvinduet vedkommende jobber i for øyeblikket.

Dersom du eksempelvis ønsker å starte Firefox, trykker du på CapsLock og skriver "open Firefox". Du trenger altså ikke å forlate programvinduet du jobber i akkurat da.

ENSO kan lastes ned gratis fra nettsiden humanized.com/enso. Programmet krever Windows 2000, XP eller Vista.

Skal tilpasses Firefox

Meningen er å tilpasse ENSO-konseptet for Firefox og andre produkter for å enklere utføre forskjellige typer oppgaver. Målet er å gi brukeren større frihet - vedkommende skal selv kunne velge hvilke funksjoner som er tilgjengelige i Firefox.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen