Guide

Slik blir du klar for nye Facebook

Her er 8 tips for en bedre Facebook-profil.

Nye Facebook er snart over oss alle, og du kan allerede nå få muligheten til å få de nye funksjonene. Vi har allerede testet den, og her er våre første tips.

1. Lag et tøft toppbilde

Det folk kommer til å se først inne på din profil er nå et stort toppbilde, slik du ser under. For å sørge for at dette blir morsomt, tøft eller søtt (alt etter hva du ønsker å oppnå) er det greit å bruke en fast størrelse. Profilbildet ditt vil legge seg litt over, og vi har derfor laget et mal som også gir en liten skygge til profilbildet. Du kan laste ned ned her. Hvis du har photoshop kan du bruke denne.

Under har vi lekt oss litt med whitespace. Ikke sikkert det er det tøffeste, men Darth Vader er jo tøff uansett.

2. Rensk opp i timelinen din

Tidslinjen din til høyre på profilen, som du ser over, vil være noe folk klikker på. Det er mye rusk og rask der for oss alle, så en liten opprenskning i angivelsen av datoer på skoler, arbeidsplasser og annet er nok på sin plass.

3. Ta bort morsomheter

Som du ser over har denne artikkelforfatteren prøvd å være morsom i angivelsen av hvor man har studert og hvor man bor. Det kan jo være moro, men da blir jo både kart og annet litt rart.

4. Sjekk hva du liker

De siste tingene du liker vil vises på profilen din, som man ser over liker jeg Smash og The Walking Dead. Siden dette gir et inntrykk av deg kan det jo være greit å rydde opp litt. Du kan jo for eksempel like Side3?

5. Rusk opp i bildene dine

Det blir mye lettere å finne bildene dine, og selve bildeoversikten blir mye mer oversiktlig, fordelt på år. Ta en runde og fjern tags, og fjern bilder fra arkivet for å gjøre det litt bedre.

6. Fjern gamle statusoppdateringer

Siden disse også blir utrolig mye enklere å finne kan det være greit å grave litt i gammel rask.

7. Sjekk innstillingene dine

Husk at statusoppdateringene dine kan være satt til default å være offentlig for alle, og dermed sannsynligvis kommer med i det som blir en offentlig timeline. Ikke sikkert du vil at alt skal leses av alle...

8. Lag din egen historie

Du kan også legge inn statusoppdateringene i timelinen din med basis i ting som skjer med deg. Så prøv å husk når du gjorde ting i løpet av livet. Se under for eksempel:

Lyst til å teste nye Facebook allerede nå? Her finner du guiden.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen