Slik blir din mobile fremtid!

Slik blir din mobile fremtid!

De tre områdene smelter noe inn i hverandre. Ikke bare skal alle ha GPS-navigasjon i mobilen, men navigasjonsløsningene skal la deg se hvor andre er, hvordan været blir, og hvem som spiller kamp på idrettsarenaen like ved. Dessuten skal du kunne sende meldinger til andre på kartet, og navigere i 3D-modeller basert på virkelige bilder fra satellittene som svever over oss. 

TV og servertjenester
Underholdningstjenestene handler mest om film. Hollywood skal inn i mobilen din, og det samme skal de store TV-selskapene. Dessuten skal du kunne starte ditt eget TV-selskap i mobiluniverset der du kan dele ut av ditt eget innhold til ale som måtte ønske å ta imot. Raskere mobilnett gjør det mulig å lese datastrømmer med TV-bilder i høy kvalitet, og nye grafikkort i mobilen gjør det mulig å se bildene på en stor skjerm i stua. 

Innholdet kan du hente fra en komersiell aktør, eller du kan laste det fra din egen hjemme-PC.

Prat overlever
Den tradisjonelle mobilkommunikasjonen med tale og SMS er ikke truet, men vil finne nye veier å gå. Mobiltelefonen erstatter den bærbare PC-en og med HSDPA og WiMAX er det duket for IP-samtaler med og uten levende bilder. Om du snakker i mobilnett eller fastnett eller et nytt trådløst nett spiller mindre rolle. 

Finnes allerede
Vi snakker ikke om muligheter i en fjern fremtid, men om teknologi som er tilgjengelig allerede i dag. Teknologien er bare ikke satt i system, og det finnes ikke noe sted der du kan handle en komplett løsning. Enn så lenge er markedet preget av gode ideer, kamp om standardisering og støy. Masse støy.

Vinneren i spillet blir den som klarer å sette støyen i system. Nettverk, håndsett, programvare, innhold og portaler. Og ennå ser vi bare starten på eventyret.

Her er noe av det som ble vist på 3GSM i Barcelona sist uke: 
Mobilbilder rett på veggen
Vi gir blaffen i mobilvirus 
Vi prøver Neonode N2
T9 lanserer lynkjappe mobilmenyer 
Søtt skal det være 
Spill av fra egen PC over 3G-nettet
Han pusher porno til mobilen din
Årets mobilnyheter
På kjøretur med Nokia 6110 Navigation
Med iMAX-kino i lomma 
3D-navigering med naturtro modeller 
Motorolas ni nye

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen