Slik blir din mobil i 2020

Slik blir din mobil i 2020

Konkurransen Mobile 2020, dere hele poenget gikk ut på å forestille seg hvordan mobilverdenen kommer til å se ut i år 2020, har nettopp gått av stabelen. Den var delt i to separate konkurranser. En designdel der man skulle designe et mobilkonsept som viser mobilen i 2020, samt en novelledel der deltakerne skulle skrive en fremtidsvisjon om hvordan mobilen påvirker vår tilværelse.

Tydeligvis har kanadiske studenter god kontroll på fremtiden. Vinnerne i begge kategoriene var nemlig studenter i Kanada. Phoebe Chiang ved Royal Oak College of Design vant designkonkurransen med sin Tacktalk. Michael DiBernardo vant på sin side novellekonkurransen med sin novelle Spaces.

Les også:

- Bukseløse mobilsamtaler
- Duften av en Nokia
- Skal skjerme skjermen

Nå snakker vi syltynt

Tacktalk skal være en knøttliten mobiltelefon drevet av solceller. Phoebe Chiangs mobilvisjon gir også ordet syltynn ny mening. For denne mobilen er nede i en tykkelse på 1,5 millimeter. Den vil faktisk totalt sett være mindre enn et kredittkort.

Materialet mobilen er laget av skal være både vanntett, bøyelig og gjennomsiktig. I tillegg til at hele mobilen i praksis er en trykksensitiv skjerm har den også muligheten til å projisere tredimensjonale hologram.

Slik blir helgen

Novellen til Michael DiBernardo ved University of British Columbia følger en ung mann en hel helg i 2020. Mobilen er helt tydelig en integrert del av mannens liv og vi kan lese hvordan mobilteknologien har blitt langt mer enn det den er i dag.

Riktignok ser vi spor av dagens teknologier, som kart, lokasjonsbaserte tjenester og internett. Allikevel er alt tatt et skritt videre. Vi kan se hvordan mobilens behandling av informasjon ikke alltid er av det hyggelige slaget.

Ikke urealistisk

Vinnerne ble offentliggjort under åpningen av Mobile Life Center ved Stockholms universitet i går, torsdag. Juryen besto av 13 personer fra mobilbransjen.

- Vi ville finne bidrag som føltes nye, spennende og tilstrekkelig langt inn i fremtiden, uten at det skulle være helt urealistisk, sier professor og jurymedlem Kristina Höök.

Premien besto av publisering av novelle og penger for Utopia/Dystopia 2020-vinneren. Vinneren i den andre konkurransen får nok imidlertid en mer spennende gave. Hun skal nemlig få jobbe seks måneders hos Sony Ericsson og ved Mobile Life Center med å realisere deler av visjonen.

Du kan laste ned PDF-filer av de vinnende bidragene fra nettsidene til Stockholms universitetet.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen