Slik blir den nye Razr-generasjonen

Den nye Razr-generasjonen skiller seg fra forrige på flere områder. Den har fått mobilverdenens kraftigste prosessor (500 MHz) og en skjerm med dobbelt så høy pikseltetthet som den gamle Razr-en.

Dessuten er den utstyrt med en stor utvendig skjerm som kan håndtere meldinger, musikk og mye annet på en bra måte. Du slipper blant annet å måtte åpne telefonen for å lese meldinger som kommer inn, og du kan besvare dem direkte ved å plukke svar fra din egen liste med ferdige meldinger (maler). 

Leser høyt
Razr2 har også en ny funksjon for opplesing av meldinger og menyer. En stemme leser navnene i adresseboken mens du blar, leser høyt innkommende meldinger eller annen tekst du vil den skal lese. Men stemmen har ikke greie på norsk uttale.

I tillegg til dette kommer ny teknologi for lydforbedring. Dette skal gjøre at du kan snakke i støyende omgivelser uten at stemmen din drukner. 

Bedre grensesnitt
På toppen av det hele har telefonen fått helt nytt brukergrensesnitt (UI). Det nye grensesnittet er langt mer oversiktlig enn det gamle, og lar deg raskt finne frem til programmer, kontakter, filer eller hva du måtte søke.

Designmessig er det også gjort noen endringer. Blant annet er den litt store leppen i mikrofonpartiet borte. Materialene er sterkere, med rustfritt stål i rammen og kjemisk herdet glass som dekker den utvendige skjermen. - Ripefritt, skryter Motorolas produktsjef og smeller nevet i glasset så vi krymper oss. Men glasset holder. 

Følsom med "haptics"
Den utvendige skjermen har også trykkfølsomme felter. Når du spiller musikk dukker det opp tre navigasjonsknapper på skjermen. Trykker du på disse får du en fysisk tilbakemelding fra telefonen som om du trykket på en virkelig knapp. Haptics, kaller Motorola denne teknologien.

Telefonen er ellers det mest sømløse vi har sett. Dekslene har rett og slett ikke sømmer men er støpt i ett stykke. Det gir en god kvalitetsfølelse. Men det gjenstår å se hva kjøperne mener.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen