Slik bærer vi mobilen

Det er Nokia som har fartet verden rundt for å samle opplysninger om hvordan vi bærer mobiltelefonen. I en undersøkelse som har pågått de siste fire årene har Nokia kartlagt ikke bare hvordan mobilen bæres, men også hvilke konsekvenser bæremåten har på at telefonen ringer.

Mister samtalerUndersøkelsen viser at 60 prosent av alle menn bærer mobiltelefonen i lomma, mens en tilsvarende andel (61 prosent) kvinner bærer den i en bag eller i håndveska. 

Halvparten av alle kvinner medgir at de opplever å gå glipp av samtaler, fordi de ikke hører mobilen i veska, eller fordi de ikke rekker å grave frem mobilen før det slutter å ringe. Bare tre av ti med mobilen i lomma opplever det samme. 

Gubbefenomen
Undersøkelsen viser også at det først og fremst er menn i middelalderen som bærer telefonen i beltet.

I undersøkelsen forsøker Nokia også å finne årsaken til forskjellene. Noe har åpenbare forklaringer som at det er vanligere for kvinner å gå i klær som ikke har lommer. Plasseringen av mobilen har også sammenheng med hvordan du ser på behovet for å oppbevare mobiltelefonen på et trygt sted.

Bruken av bæreveske varierer enormt geografisk, og mens det enkelte steder er nesten utenkelig å ha et beskyttende trekk på mobilen, så er det andre steder mer enn tre av ti som bruker dette. 

Bruktmarked
Trekkene benyttes ikke bare for å beskytte mobilen. Det er like mye for at den skal holde seg pen, så eieren kan få en bedre pris når den skal videreselges.

I Asia er det vanlig å pynte mobiltelefonen med ulike anheng, noe som knapt forekommer andre steder i verden.

Hvordan undersøkelsen er gjennomført kan du lese om her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen