Slik vil Microsoft gjøre berøringsskjermene mye bedre å bruke
(Bilde: Mihai Simonia/Shutterstock.com)

Slik vil Microsoft gjøre berøringsskjermene mye bedre å bruke

Vil ta patent på ny, tredimensjonal berøringsteknologi for mobiler og nettbrett.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Berøringsteknologien har vært med oss en god stund, og fremdeles lanseres det nye varianter av teknologien. Nå kan blant andre WMPoweruser andre  melde at Microsoft tilsynelatende har et ganske unikt konsept på gang.

En ny patentsøknad fra selskapet avslører at Microsoft har planer om å introdusere en ny berøringsteknologi som baserer seg på å fange opp posisjonen til fingrene i tredimensjonalt rom.

Skal gjøre berøringsskjermene bedre

Registrering av fingerbevegelser «i luften» er riktignok en teknologi vi har sett mange ganger tidligere, men Microsofts løsning tar sikte på å fungere i tandem med vanlige berøringsskjermer for å forbedre brukeropplevelsen av disse. 

Illustrasjonsbilde av teknologien, hentet fra patentdokumentet.
Illustrasjonsbilde av teknologien, hentet fra patentdokumentet. Foto: USPTO

Av patentdokumentet fremkommer det at poenget med løsningen er å fange opp de delene av fingrene som ikke berører selve skjermen, for deretter å bruke denne informasjonen til å foreta ulike tilpasninger av berøringsskjermen.

For eksempel kan teknologien brukes til å «forutsi» hvor brukeren har tenkt å trykke, slik at de aktuelle, virtuelle knappene kan oppjustere størrelsen for bedre treffsikkerheten. Slik «dynamisk størrelsesendring», som Microsoft kaller det, kan blant annet være nyttig ved skriving på små, virtuelle tastaturer.

Kan brukes til å rydde skjermen

Et annet bruksområde for teknologien er å «rydde unna» elementer som skjules av hånden når man benytter berøringsskjermen, for å omplassere disse til et mer passende sted på skjermen. Eventuelt kan elementer som skjules av hånden simpelthen deaktiveres midlertidig, slik at man ikke trykker på dem ved et uhell.

Søknaden antyder at teknologien er tiltenkt produkter som vanligvis kommer med vanlige berøringsskjermer, slik som smarttelefoner og nettbrett, og fungerer ved å bruke en sensor som bygges inn i enheten.

Ennå er løsningen altså kun på patentnivået, så om og når vi eventuelt får se teknologien i aksjon er som alltid høyst uvisst. For flere detaljer kan du lese hele patentdokumentet.

LG har også en ny berøringsløsning på gang: Den skal gjøre bærbare PC-er tynnere og lettere »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen