Brian Krzanich viser frem den dobbeltkjernede Edison-brikken. (Bilde: Varg Aamo, Hardware.no)

Slik gjør Intel «tingenes Internett» mulig

Ny prosessor har blitt integrert i alt fra babyklær til kaffekopper.

Hardware.no/Las Vegas: Teknologigiganten Intel er svært opptatt av å skape et «tingenes Internett», og de mikroskopiske Quark-prosessorene (Ekstra) er en viktig del av denne satsingen. Siden Quark ble lansert på IDF-konferansen i fjor har vi dog ikke hørt stort mer om den – før nå. På årets CES-messe fikk vi nemlig se fullt fungerende Quark-basert teknologi i aksjon, ved navnet Intel Edison.

Edison er en dobbeltkjernet Quark-SoC med Linux-støtte, og har innebygd både Bluetooth og trådløst nettverk. Ifølge Intel-toppsjef Brian Krzanich er den i bunn og grunn en fullverdig Pentium-maskin – bare i formfaktoren til et SD-minnekort. Som vi snart skulle få se innebærer dette at prosessoren kan bygges inn i de aller fleste dagligdagse gjenstander, og dermed gjøre omgivelsene våre langt smartere.

– Vi skal gjøre alt smart

Brian Krzanich, administrerende direktør i Intel.
Brian Krzanich, administrerende direktør i Intel.Foto: Varg Aamo, Hardware.no

Før vi kom så langt ville imidlertid Krzanich ha oss til å lure på hvorfor smart teknologi som man kan bære med seg på kroppen ikke har slått skikkelig gjennom ennå, før han selv presenterte to mulige svar: For det første at man fremdeles trenger å ha med en dings, for eksempel en telefon, som smarte klesplagg og liknende er koblet til. For det andre, at det må være en eller annen konkret utfordring som de løser for brukerne.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (13)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen