(Bilde: Facebook)

Facebook dropper den nye designen

Nå slipper de i stedet en mini-oppdatering av dagens design.

For nesten nøyaktig ett år siden skrev vi at Facebook ville få ny design, og at den skulle rulles ut umiddelbart. 364 dager senere har den visuelle oppdateringen med større bilder, ikonbasert meny og nytt kommenterfelt fortsatt ikke kommet til alle, og ifølge Facebook vil den heller aldri komme. 

I stedet ruller de ut en langt mer lavmælt oppdatering i dag, som stort sett bare endrer på noen teksttyper og forstørrer bildene et par hakk. 

Vanskelig å bruke

Grunnen til at de aldri endte med å rulle ut designen som ble vist frem i mars i fjor til alle brukerne, skal ha vært at testerne mente det var for vanskelig å navigere rundt på siden. 

— De likte at bilder og fotografier var større, men de syntes det ble vanskeligere å bruke nettsiden, skriver Facebook.

Designen Facebook opprinnelig gikk for var bygget opp fra bunnen av på en annen måte enn hva de nå lanserer. Nyhetsstrømmen din skulle deles inn i flere uavhengige kanaler, for eksempel egne nyhetsstrømmer for bilder, musikk, siste nytt og lignende.

Hovedmenyen ble også flyttet ut som en venstrejustert mobil-meny, skrifttypen hvor enkelte typer inhodl ble endret og så godt som alle smådetaljer skulle få en mer avrundet følelse og speileffekt. Satt opp mot hva Facebook lanserer i dag var designforslaget fra mars i fjor temmelig radikalt.

Endringene som snart kan komme til Facebooken din endrer ikke noe på innholdet, eller hvordan historier og reklamer vises i nyhetsstrømmen. 

Vil du selv teste den nye designen allerede nå, kan du gjøre det ved å gå inn på innstillingene dine og endre språket til engelsk (US). Når designendringen skjer automatisk for alle norske brukere er ikke kjent.

Du kan se de to ulike versjonene under, og dra i streken på bildet for å sammenligne. Den gamle designen er den til venstre, mens den nye er til høyre (med grå bakgrunn). 


Trykk hvor som helst på bildet, eller dra i streken, for å se forskjellen.

Har du fortsatt ikke fått Facebooks "monstersøk"?
Slik får du «graph search» med ett klikk »

(Kilde: Facebook)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen