(Bilde: Hyperloop, Michael Kelly)

Slik vil et Hyperloop-land se ut

Se hvordan transportsystemet kan utarte seg i praksis.

I august presenterte Elon Musk sine planer om Hyperloop, en ny og rask måte å frakte mennesker og gods på. Da herr Musk friga planene, fortalte han at det var opp til resten av verden å videreutvikle og gjennomføre ideen om Hyperloop, ettersom han har mer enn nok å gjøre med Tesla Motors og SpaceX.

Nettsiden Popular Science og Michael Kelly har tatt sin del av ansvaret, og har skapt en interaktiv infografikk som viser hvordan Hyperloop kan fortone seg i virkelighetens Nord-Amerika. Resultatet er et kart, som du kan se i bunnen av saken, og dette viser stoppesteder og ruter som Hyperloop kan ta – samt beregner reisetiden mellom ulike stoppesteder.

Lynraske tuber

Hyperloop går ut på å skyte kapsler av aluminium gjennom forhøyede ståltuber. Topphastigheten på disse kapslene er på hele 1223 kilometer i timen, og ifølge den foreslåtte designen skal de klare å huse opptil 28 mennesker.

Musk overkommer luftmotstand ved å utstyre kapslene med batteridrevne luftkompressorer i front. Disse vil overføre det høye lufttrykket fra foran til baksiden av framkomstmiddelet, hvor det blir lagret i en luftbeholder.

Nedenfor kan du se kartet over hvordan Nord-Amerika kunne ha sett ut i en verden der Hyperloop var utbredt. Vil du ha de interaktive elementene, som beregning av hvor lang tid det tar hit eller dit fra en gitt by, kan du stikke innom Popular Science.

Lær mer om systemet:
Dette er Hyperloop »

Foto: Michael Kelly

(Kilde: Popular Science)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen